Ako ne bude Stijepović biće prinudna uprava

By Suzana Kapetanović

0509djukanovic-krivokapica


L
ider SDP-a Ranko Krivokapić sastao se sa prije dva dana sa predsjednikom DPS- a Milom Đukanovićem i potpredsjednikom te partije Svetozarom Marovićem. Tokom jednosatnog sastanka u zgradi Skupštine Crne Gore, Milo Đukanović poručio je da DPS neće odustati od Slavoljuba Stijepovića za gradonačelnika Podgorice, piše „Dan“.

Prema saznanjima lista, ukoliko Stijepović nije prihvatljiv SDP-u, onda je DPS spreman na uvođenje prinudne uprave u glavnom gradu do održavanja novih izbora. Ako vrh SDP-a prihvati Stijepovića za prvog čovjeka Podgorice, onda će, prema nezvaničnim informacijama, tražiti od DPS-a da socijaldemokrate dobiju mjesto zamjenika gradobnačelnika.

U kabinetu predsjednika Skupštine „Danu“ je potvrđeno da su Krivokapić, Đukanović i Marović, održali sastanak. Prema informacijama lista iz DPS-a i SDP-a, socijaldemokrate vjeruju da bi sada trebalo izmijeniti organizacionu strukturu i primijeniti rješenje da podgorički gradonačelnik ima dva zamijenika, a te bi funkcije obavljali kadrovi iz obje strane.

Međutim, s druge strane, ako dogovor o formiranju vlasti ne bude postignut, od 25. novembra u glavnom gradu biće uvedena prinudna uprava, čiji će primarni zadatak biti da pripremi nove lokalne izbore.

foto: in4s.net

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!