„Ambasada SAD u PG da istakne srpsku zastavu“

Nova Srpska demokratija(NSD) pozvala je Ambasadu SAD u Crnoj Gori da, u znak obilježavanja 100 godina srpsko-američkog prijateljstva i podizanja srpske zastave na Bijeloj kući 2018, istakne srpsku zastavu na svojoj zgradi u Podgorici, kako bi „poslali poruku srpskom narodu u Crnoj Gori da nijesu antisrpska država kakvom ih prepoznaje veliki broj građana.“

(screenshot/U.S. Embassy Belgrade)Foto: (screenshot/U.S. Embassy Belgrade)

„Ovaj gest bio bi izuzetno značajan i prenio bi snažnu poruku svima onima koji misle da mogu u Crnoj Gori graditi svoju nacionalnu i ličnu sreću na nesreći srpskog naroda. Smatramo da bi se tako lakše dozvali pameti i odustali od progona srpskih političara, intelektualaca, sveštenika i monaha i drugih pripadnika našeg naroda koji se diskriminišu po nacionalnoj osnovi“, naglasili su iz Nove srpske demokratije.

Kako su kazali, danas bi u zaštitu srpskog naroda u Crnoj Goru sigurno stali srpski i američki naučnik Mihajlo Popun.

„On je još od svog prvog bogatstva koje je dobio zahvaljujući njegovim naučnim otkrićima 1900. počeo da pomaže srpski narod i to na način da sve što prikupi – dvije trećine šalje u Srbiju a trećinu šalje u Crnu Goru, kao i njegov prijatelj Vudro Vilson, predsjednik SAD-a koji je i istakao prije 100.godina srpsku zastavu na Bijeloj kući iz pijeteta prema našem narodu. Stoga vas još jednom pozivamo da postupite sjutra po primjeru ova dva velika čovjeka i pokažete da ubuduće nećete davati podršku diskriminaciji srpskog naroda u Crnoj Gori“, naglasili su iz Nove.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!