Bečić: Demokrate garant promjene vlasti

#AleksaBečić #DemokratskaCrnaGora

Rast podrške Demokratskoj Crnoj Gori u svim gradovima jasno ukazuje da je ta partija garant promjene vlasti, prevazilaženja podjela i odlučne borbe protiv kriminala i korupcije, ocijenio je lider Demokrata, Aleksa Bečić.

Sa sastanka (foto: Demokratska Crna Gora)

On je danas razgovarao sa ambasadorom Italije u Crnoj Gori, Vićencom Del Monakom.

Kako je saopšteno iz te partije, Bečić je upoznao Del Monaka sa realizacijom terenske kampanje Demokrata koju se u prethodnih mjesec realizovali na teritoriji opštine Pljevlja.

On je saopštio da su mladi aktivisti Demokrata u okviru kampanje obišli preko šest hiljada domaćinstva i sva sela na teritoriji te opštine.

„Podrška od 38 odsto u Pljevljima, kao i rapidan rast podrške u svim gradovima, koji je posebno evidentan nakon izbora u Herceg Novom, jasno ukazuju da su jake Demokrate, kao dominantni faktor, garant promjene vlasti, prevazilaženja podjela, odlučne borbe protiv kriminala i korupcije i sprovođenja nužnih ekonomskih reformi“, navodi se u saopštenju te partije.

Bečić je saopštio Del Monaku da i pored brutalnih napada kojima su izložene Demokrate sa raznih strana političke pozornice, centara moći i njihovih finansijera, rast Demokrata i proces promjena u Crnoj Gori niko i ništa ne može zaustaviti.

„Kada se krene u obračun sa novom, mladom i progresivnom strukturom na način koji odiše neviđenim primitivizmom i brutalnošću, onda znajte da je na sceni klasična nemoć autora, priznanje poraza i poslednja faza u pobjedi nad autokratskim režimom, njihovim pomagačima iz kriminalnog i medijskog podzemlja, kao i političkih struktura“, istakao je Bečić.

On je, kako se navodi, Del Monaka upoznao sa konkretnim pokazateljima i uporednim podacima o finansijkoj konsolidaciji, racionalizaciji, komunalnom redu, zaštiti devastacije prostora, radu javnih preduzeća i infrstrukturnim projektima, a koji najplastičnije pokazuju kako funkcionišu nove demokratske vlasti u primorskim opštinam, na čelu sa funkcionerima Demokrata.

„Iz činjenica koje su jasne i nesporne, nema dileme da se promjena vlasti u primorskim opštinama pokazala kao ljekovita po interese građana, a način funkcionisanja novih administracija, na čelu sa predsjednicima opština iz redova Demokrata, kao jasan pokazatelj da se vraća i sistem vrijednosti koje su značajno bile narušile korumpirane vlasti naših prethodnika“, naglasio je Bečić.

On je istakao da bojkot opozicije nije željeno, već nužno rješenje opozicije „u jedinoj državi u Evropi u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima, zemlji u kojoj je Demokratska partija socijalista više puta izigrala i pogazila sve dogovore koji su postizani sa ciljem pokušaja izlaska iz krize“.

Saopšteno je da su Bečić i Del Monako razmijenili mišljenja i o položaju i značaju italijanske zajednice u Kotoru, kvalitetnoj saradnji koja postoji sa lokalnom upravom u tom gradu, ali i problemima koji postoje na relaciji italijanske kompanije A2A i državne vlasti u Crnoj Gori.

„Samo vlast koju predvode pojednici koji su čisti i lišeni ličnog interesa, može garantovati izgradnju jakih i stabilnih institucija, koje će izgraditi pravni sistem u kojem će se sigurno osjećati svi građani, domaći i strani investitori“, zaključio je Bečić.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!