Bez rasprave o Mašuloviću i Oluji

Demokratski front (DF) nije uspio da sakupi 27 potpisa opozicionih poslanika, kako bi se zakazala vanredna sjednica Skupštine Crne Gore povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore Ivana Mašulovića na obilježavanju „Oluje“ u Kninu. Njihovu inicijativu nijesu podržali Ranko Krivokapić, Aleksa Bečić, Dritan Abazović i Miodrag Lekić.

Bilo potrebno 27 potpisa poslanika (Foto: rtcg.me)Foto: Bilo potrebno 27 potpisa poslanika (Foto: rtcg.me)

„Ovom prilikom zahvaljujemo se poslanicima Srđanu Miliću, Danijeli Pavićević, Goranu Daniloviću, Goranu Radonjiću, Anki Vukićević i Aleksandru Damjanoviću koji su podržali našu inicijativu. Podršku za inicijativu, kojom bi se osudio sramni čin Vlade CG i pokrenulo pitanje odgovornosti vrha režima, nijesmo dobili od stranaka Ranka Krivokapića, Alekse Bečića, Dritana Abazovića i Miodraga Lekića“, navodi se u saopštenju DF-a.

Pojedine stranke, kako su konstatovali, čak nijesu našle za shodno da makar ispoštuju građane, i objasne zbog čega je za njih inicijativa neprihvatljiva.

„Bojkot parlamenta ne može biti razlog i izgovor, jer mi nijesmo ni tražili da partije koje su u bojkotu učestvuju u zasijedanju, već samo da stave potpis na inicijativu, i tako omoguće da čitava javnost čuje raspravu o jednom problemu koji će definitivno određivati buduće političke odnose i sudbinu Crne Gore. O njihovom ponašanju neka sude građani“, kazali su iz te partije.

Iz DF-a ističu da će svakako pronaći način da to pitanje aktuelizuju na prvom narednom zasijedanju parlamenta.

„Jer ne želimo da dozvolimo, zbog svojih predaka i potomaka, da zbog izdaje vrha režima ostane sramota na licu Crne Gore“, kazali su iz DF-a.

Za Crnu Goru, ocjenjuju, postoje dva puta.

„Skandal u Kninu pokazao je da za Crnu Goru postoje dva puta – da, kao u ovom trenutku, bude okupirani protektorat i kolonija, ili da podigne glavu, drži do sebe i svog dostojanstva, i do svojih istorijskih prijatelja i saveznika“, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar