Bošković: CG će nastaviti da bude faktor stabilnosti u regionu

#Politika #Nato #PredragBošković

2017-08-11-MOD-Predrag-Boskovic-senator-u-Senatu-SAD-Roj-Blant-FOTO-6.jpg

Crna Gora kao punopravna NATO članica značajno će doprinijeti održavanju i pospješivanju regionalnog i međunarodnog mira i stabilnosti, zaključeno je na sastanku ministra odbrane Predraga Boškovića sa američkim senatorima Rojem Blantom, Džonom Korninom, Tedom Kokranom, Suzanom Kolins, Tomom Kotonom i Tomom Tilisom.

“Bošković je ukazao na činjenicu da Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore sa posebnom pažnjom pristupaju obavezama koje proizilaze iz punopravnog članstva u Alijansi, te naglasio da će Crna Gora nastaviti da bude faktor stabilnosti u regionu, te promoviše vrijednosti evroatlantske zajednice”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane

Bošković je zahvalio američkoj delegaciji na sveukupnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država, apostrofiravši značaj Programa strateškog partnerstva Crne Gore i savezne države Mejn, kao i istakavši uvjerenje da će se bilateralna odbrambena saradnja dvije države saveznice značajno produbiti u narednom periodu.

Bošković je, ističu u Ministarstvu, upoznao sagovornike sa aktivnostima i budućim planovima koje Ministarstvo odbrane inicira i realizuje u cilju konstantnog napredovanja i dalje modernizacije crnogorskih oružanih snaga.

Predstavnici američke delegacije su istakli da je napredak Crne Gore u svim ključnim oblastima evidentan, te iskazali uvjerenje da će integracija Crne Gore u NATO pomoći da se osigura dugoročna bezbjednost Zapadnog Balkana.

“Američki senatori posebno su naglasili značaj doprinosa crnogorske Vojske međunarodnim mirovnim misijama i izrazili zahvalnost za njen doprinos misiji “Resolute Support” u Avganistanu. Ukazavši na uspjeh u suprotstavljanju negativnom vanjskom uticaju, predstavnici američke delegacije izrazili su spremnost da pomognu jačanje bilateralne saradnje u narednom periodu”, poručuju u Ministarstvu.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!