Brajović: Đukanović će biti predsjednik CG ako se kandiduje

#Politika #IvanBrajović #MiloĐukanović

6e100b693083fe7b237779ffd809d8b7_XL.jpg

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović biće predsjednik države ukoliko odluči da se kandiduje, uvjeren je predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

Brajović boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji, a u intervjuu za RTS kazao je da će to biti samo Đukanovićeva odluka.

“Ako lider DPS-a odluči da se kandiduje, vjerujem da će biti šef države”, odgovorio je on.

Kako je istakao, odnosi između Podgorice i Beograda idu uzlaznom putanjom i u poslednjoj deceniji nikad nijesu bili bolji.

Govoreći o položaju crnogorske manjine u Srbiji i srpske Crnoj Gori, Brajović je istakao da bi volio da Crnogorci u Srbiji budu lojalni Srbiji, ali da ne zaborave maticu.

“Isto mislim i za građane Srbije u Crnoj Gori. Tu priču o lošem položaju mislim da plasiraju oni koji nacionalno izjašnjavanje žele da koriste za lagodno političko pozicioniranje u sistemu i ne doprinose dobrim odnosima dvije države”, rekao je predsjednik crnogorskog parlamenta.

Komentarišući pripremu Deklaracije o zaštiti srpskoj jezika i identiteta Srba u regionu, a na pitanje da li misli da su identitet i srpski jezik ugroženi u Crnoj Gori, Brajović je rekao da u Ustavu Crne Gore i zakonima postoji definisana zaštita prava na jezik.

“Mislim da Crna Gora treba da bude afirmativan primjer za te slučajeve. Kada ste pomenuli deklaraciju, moram da kažem da i deklaracije i memorandumi, kako imam iskustvo iz naše bliže prosslosti, ukazuju da treba biti oprezan sa njima”, rekao je Brajović.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!