Brajović: Realno je očekivati razvoj Mojkovca

#Politika #IvanBrajović #Mojkovac

3426815d342128c5218e8ad8600e93ea.jpg

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović čestitao je rukovodstvu i građanima Mojkovca Dan opštine, navodeći da da je u narednom periodu realno očekivati dinamičniji rast i razvoj privrednih i prirodnih potencijala tog grada.

Brajović je istakao da je svaki jubilej dobra prilika za sumiranje rezultata, podsjećanje na slavnu istoriju, ali i razne pošasti koje su kroz vrijeme dolazile i prolazile mojkovačkim krajem.

Prema njegovim riječima, gorštački mentalitet, ljudski potencijali, kao i prirodni resursi, vjekovima su odolijevali mnogim izazovima.

“Mojkovac je grad koji se može pohvaliti trgovačkim putevima iz Srednjeg vijeka, rudnicima i kovačnicama, ali i herojskim otporom i borbenošću u dva svjetska rata, čime zauzima zasluženo mjesto u istorijskim i umjetničkim udžbenicima i literaturi”, kazao je Brajović.

On je rekao da Mojkovac danas dijeli sudbinu sjevera države, ali i viziju evropskih integracija, pa je u narednom periodu realno očekivan dinamičniji rast i valorizacija privrednih i prirodnih potencijala.

“Uvjeren da će Mojkovac i u novom vremenu zauzeti svoje zasluženo mjesto na raskršću ideja, vizija i razvoja, čestitam 13. avgust, Dan opštine Mojkovac”, poručio je Brajović.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!