CG odlučna da doprinese bezbjednosnoj saradnji

Crna Gora je, kao buduća članica Evropske unije (EU), odlučna da doprinese zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala i nasilnog ekstremizma, ali očekuje pomoć u suzbijanju međunarodnih bezbjednosnih rizika koji se reflektuju u državi, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin.

.Foto: .

On se sastao sa zvaničnicima Evropske službe za vanjske poslove (ESVP) i Evropske komisije (EK), kojima je ukazao na značaj koordiniranog djelovanja Crne Gore, država regiona i EU u borbi protiv međunarodnih bezbjednosnih rizika.

.Foto: .

On je podsjetio da je izmjenom krivičnog zakonodavstva u Crnoj Gori uvedeno krivično djelo učestvovanje u stranim oružanim formacijama, čime je osnažen doprinos države globalnim naporima na suzbijanju međunarodnih konflikata i borbi protiv terorizma.

Zamjenik generalnog sekretara ESVP, Pedro Serano, koji predvodi delegaciju evropskih zvaničnika u posjeti Crnoj Gori, naveo je da je jačanje evropske bezbjednosti zajednički cilj EU i Crne Gore.

Serano je pozdravio napore koje Crna Gora ulaže u tom pravcu i kayao da je EU spremna da pruži svu potrebnu podršku i pomoć u borbi protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i organizovanog kriminala.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!