CG privlačna destinacija kineskim turistima

Jačanje saradnje Crne Gore i Narodne Republike Kine u oblastima privrede, ekonomije i medicine doprinijelo je i predstavljanju Crne Gore kao veoma privlačne destinacije kineskim turistima, naglasio je ambasador te zemlje Cui Dživei.

.Foto: .

Džuiveija je danas u oproštajnu posjetu primio ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Dživei je kazao da su odnosi NR Kine i Crne Gore u ovom trenutku najbolji u istoriji i dodao da njegova država pozdravlja ostvarene rezultate Crne Gore na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu, čime je izgradila pozitivan imidž širom svijeta.

„Naglasio je da je jačanje saradnje dvije države u oblastima privrede, ekonomije i medicine doprinijelo i predstavljanju Crne Gore kao veoma privlačne destinacije kineskim turistima“, navodi se u saopštenju.

Darmanović je zahvalio ambasadoru na ličnom doprinosu unaprijeđenju sadržajnih i prijateljskih odnosa dvije države imajući u vidu da je tokom njegovog mandata započeta realizacija kapitalnog projekata za Crnu Goru kakav je izgradnja Autoputa ali i brojnih drugih, koji su doprinijeli produbljivanju saradnje u oblastima ekonomije, kulture, turizma.

„Imajući sve to u vidu, možete biti ponosni na sadržajnu misiju koju ste imali u našoj državi“, ocijenio je Darmanović.

Sagovornici su, kako se navodi, posebno izrazili zadovoljstvo saradnjom kineskih i crnogorskih univerziteta i najavili nastavak razmjene uzajamne podrške u multilateralnim tijelima.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!