CG spremna pridruživanju NATO Centru izvrsnosti za planinsko ratovanje

#Politika #CrnaGora #Nato #SlobodanFilipović

58dadbfa-74d0-49f9-8139-540d0a0a0a80-nato-crna-gora-preview.jpg “ />

Crna Gora je spremna, imajući u vidu raspoložive resurse crnogorskog Ministarstva odbrane i Vojske, da adekvatno odgovori na ponudu za pridruživanje NATO Centru izvrsnosti za planinsko ratovanje (NMWCO), rekao je državni sekretar Ministarstva odbrane, Slobodan Filipović.

Filipović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-pukovnik Ljubiša Jokić, razgovarali su danas u odvojenim posjetama sa direktorom NATO Centra izvrsnosti za planinsko ratovanje, koji se nalazi u Poljčama, u Sloveniji, pukovnikom Boštjanom Blaznikom.

“Filipović je zahvalio na ponudi slovenačke strane za pridruživanje NATO Centru izvrsnosti za planinsko ratovanje i iskazao spremnost Crne Gore da u narednom periodu, imajući u vidu raspoložive resurse crnogorskog Ministarstva odbrane i Vojske, odgovori na ovu ponudu na adekvatan način”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On je zahvalio na kontinuiranoj podršci Slovenije evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore, ističući spremnost Ministarstva odbrane za unapređenje regionalne saradnje u oblasti odbrane, i puno angažovanje u okviru postojećih inicijativa.

Filipović je naveo da je zadovoljan dugogodišnjom uspješnom saradnjom ministarstava odbrane dvije zemlje.

Blaznik je čestitao Crnoj Gori članstvo u Alijansi i pohvalio napore i resurse koje Crna Gora kontinuirano ulaže u unapređenje saradnje sa ostalim zemljama, NATO saveznicama, kako na multilateralnom, tako i na bilateralnom planu.

Navodi se da je Jokić u razgovoru sa Blaznikom istakao izuzetno dobru saradnju dvije zemlje u oblasti odbrane, naglašavajući jasno opredjeljenje za dalje unapređenje odnosa od zajedničkog interesa u ovoj oblasti.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!