Crna Gora domaćin Kongresa IUSY

#MladiDpsA

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore od 15. do 18. februara 2018. godine biće domaćin Kongresa IUSY-a (Internacionalne unije socijalističke omladine).

Nikola Pešić, predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore

Iz DPS-a napominju da je IUSY najveća i najstarija politička organizacije mladih na svijetu, osnovana 1907. godine te da okuplja mlade iz socijalističkih, socijaldemokratskih i radničkih omladinskih organizacija iz 136 političkih partija i više od 100 država svijeta.

„Za Savjet mladih DPS je velika privilegija što je dobio čast da bude domaćin IUSY Kongresa, veoma važnog skupa koji se po prvi put organizuje u Crnoj Gori. To je samo još jedan od pokazatelja da Savjet mladih DPS, pored toga što je najorganizovanija i najveća organizacija mladih u Crnoj Gori, uživa i veliko poštovanje mladih iz cijelog svijeta, koje su iskazali time što nam je dodijeljeno da organizujemo Kongres IUSY-a. Sa zadovoljstvom ćemo u Crnoj Gori ugostiti preko 300 mladih lidera iz cijelog svijeta, siguran sam da ćemo im biti odlični domaćini i da ćemo ukupnom organizacijom i učešćem na Kongresu opravdati povjerenje koje nam je ukazano“, rekao je Nikola Pešić, predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!