Crna Gora jača stabilnost Zapadnog Balkana

Crnogorski i holandski premijeri, Duško Marković i Mark Rute saglasili su se da budu „u pojačanom dijalogu u kontaktu kako bi redovno razmjenjivali informacije naročito na temu našeg procesa evropske integracije“.

Foto: „Dogovoreno da premijeri budu u kontaktu i pojačanom dijalogu“: Marković i Rute (Gov.me)

To je saopšteno iz Vlade, nakon današnjeg susreta Markoivća i Rutea u Sofiji na marginama Samita Evropske unija – Zapadni Balkan.

„U kontekstu nastavka našeg procesa evropske integracije konstatovano je da Crna Gora kvalitetno ispunjava većinu obaveza iz integracionog procesa. U tom kontekstu premijer Rute je posebno pohvalio našu vanjsku i bezbjednosnu politiku kao potpuno kompatibilne sa evropskim politikama. Takođe je ocijenjeno da politika Crne Gore u vezi sa reginom Zapadnog Balkana jača stabilnost regiona“, navodi se u saopštenju.

Predsjednici vlada Crne Gore i Holandije su se saglasili da je u nastavku naše integracije u Evropsku uniju veliki značaj na efikasnom ispunjavanju obaveza iz oblasti vladavine prava.

U tom kontkestu dogovoreno je da premijeri budu u kontaktu i pojačanom dijalogu kako bi pravovremeno razmjenjivali relevantne informacije.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!