Crna Gora spremna da podrži susjede

#IvanBrajović #ĐorđeLatinović #CgBih

Crna Gora je spremna da susjedima pruži podršku i podijeli svoja iskustva iz procesa evroatlanskih integracija, poručio je predsjednik parlamenta, Ivan Brajović.

.

On je danas u oproštajnu posjetu primio ambasadora Bosne i Hercegovine (BiH) Đorđa Latinovića.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Brajović je zahvalio Latinoviću na doprinosu koji je pružio u snaženju odnosa između dvije prijateljske države u prethodnom periodu.

„Ističući važnost daljeg jačanja parlamentrane saradnje, Brajović je ambasadoru BiH prenio pozitivne impresije koje je stekao tokom zvanične posjete Sarajevu“, navodi se u saopštenju.

Navodi se da je tokom razgovora pohvaljen nastavak intenzivnog političkog dijaloga na najvišem nivou i izraženo zadovoljstvo potpisivanjem važnih međudržavnih sporazuma.

Posebno je, kako je saopšteno, istaknuto potpisivanje Sporazuma o državnoj granici, kao prvog te vrste potpisanog između dvije države bivše SFRJ.

„Brajović je naglasio važnost uspješnog nastavka procesa evropskih integracija u obje zemlje i istakao spremnost Crne Gore da susjedima pruži podršku i podijeli svoja iskustva iz procesa evroatlanskih integracija“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o realizaciji infrastrukturnih projekata važnih za bolju povezanost i jačanje privredne saradnje, kao i o aktuelnim dešavanjima na Zapadnom Balkanu.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!