Crna Gora zavrijedila da što prije uđe u EU

#Politika #FilipVujanović #FrankValterŠtajnmajer #Njemačka

DSC_0006-Copy.jpg

Crna Gora je zavrijedila da što prije uđe u EU. To je njemačkom predsjedniku Valteru Štajnmajeru poručio crnogorski kolega Filip Vujanović.

Vujanović učestvuje na godišnjoj konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama u Bonu.

“Imao sam veoma otvoren dug konstruktivan i srdačan sastanak sa predsjednikom Njemačke Frankom Valterom Štajnmajerom gdje sam bio u prilici da iskažem poštovanje Njemačkoj za podršku ulaska Crne Gore u NATO i uvjerenje koje saopštavamo svim članicama NATO-a da će Crna Gora biti pouzdan član NATO-a i partner svim državama NATO-a. Da iskažemo uvjerenje da će se ubrzati proces Evropskih integracija Crne Gore i očekivanje od Njemačke da ima takvo raspoloženje jer Crna Gora je zavrijedila onim što čini da ima ubrzani proces pristupanja EU”, kazao je Vujanović.

Njemački predsjednik je kazao da je Crna Gora dobar primjer regionu.

“Iskazao je poštovanje da Crna Gora nema otvorenih pitanja sa svojim susjedima i da ima poziciju vrlo pouzdane države regiona. Interesovao se za ono što je realnost našeg regiona i saopštio odnos državne politike Njemačke da region bude stabilan i da bude u funkciji saradnje svih država regiona”, naveo je Vujanović.

S.Đ.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!