Дамјановић размишља о кандидатури за предсједника

Независни посланик у Скупштини Црне Горе Александар Дамјановић озбиљно разматра могућност да се кандидује за предстојеће предсједничке изборе, сазнаје Побједа.

Дамјановићева евентуална кандидатура, према сазнањима овог листа, зависиће од тога да ли ће опозиција успјети да се договори о заједничком кандидату.

“Дамјановић је у посљедња два дана обавио разговоре са неколико лидера у опозицији који су га информисали о досадашњим преговорима у покушају да се нађе заједнички кандидат. Његова одлука ће зависити и од резултата тих преговора. Дамјановић је кандидат који је једнако близак и Демократском фронту и дијелу опозиције који себе назива грађанском”, рекао је извор Побједе близак Дамјановићу.

Предсједнички избори у Црној Гори заказани су за 15. април, а као нестраначке личности кандидатуру већ су објавили научник Драган Хајдуковић, универзитетски професор Ђорђије Блажић и привредник Василије Миличковић. Са друге стране, још се не зна ко ће бити кандидати власти и опозиције.

Дио грађанске опозиције већ неко вријеме покушава да се договори о избору нестраначког кандидата који би био прихватљив свима, па и Демократском фронту, а од њиховог договора зависиће и кандидат ДПС-а.

Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!