Datum izbora, pa povratak u parlament

#VladimirJoković

Socijalističku narodnu partiju (SNP) ni eventualni poziv OEBS-a neće vratiti u parlament, dok se ne odredi datum prijevremenih parlamentarnih izbora, kazao je za Pobjedu Vladimir Joković, predsjednik SNP-a.

Sa ovakvim stavom saglasne su i ostale partije u građanskoj opoziciji.

Premijer Duško Marković uputio je pismo OEBS-u u kojem navodi da je „ODIHR najbolja adresa sa koje mogu očekivati podršku i pomoć da se sa tako respektabilnog nivoa obezbijedi poziv za sastanak sa svim parlamentarnim partijama na kome bi se razgovaralo o zajedničkom radu na usvajanju preporuka“.

Joković kaže da je „stav SNP-a jasan – razgovaraće o tome, ali kad se odredi datum vanrednih izbora“.

„Marković je vjerovatno naučio da ga zovu i da mu narede, pa misli da i nama neko može da naređuje. Mi smo saopštili stav i ostajemo pri njemu“, rekao je Joković.

Zoran Mikić, izvršni direktor Ure, za Pobjedu kaže da i njegova partija ostaje pri stavu – prvo datum izbora, pa razgovor o izbornim zakonima.

„Umjesto da prihvate upozorenja i preporuke OEBS-a, kolege iz DPS-a nastavljaju da zamajavaju i obmanjuju domaću javnost i međunarodne partnere. Bacanje prašine u oči i navodi da je lopta u dvorištu opozicije, samo su pokušaji da se kupi još malo vremena, izigraju opozicija i međunarodni partneri i želja da se zaobilaznim putem dođe do promjena izbornog zakonodavstva“, kazao je Mikić.

Generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović kazao je da je Markovićeva poruka „još jedan u nizu jeftinih i politički nezrelih trikova crne kutije društveno-političkih zbivanja Crne Gore“.

„Navikli smo od Markovića i DPS družine da je sve što rade isključivo da bi zadovoljili puku formu, bez jasne vizije i cilja koji se želi postići određenim prijedlogom“, rekao je Bogdanović agenciji Mina.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!