Delegacija crnogorske Skupštine danas u Srbiji

#IvanBrajović #CgSrbija

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović predvodiće delegaciju Skupštine Crne Gore koja će danas i sjutra boraviti u bilateralnoj posjeti Srbiji, gdje će se sresti sa najvišim zvaničnicima te države.

Kako je saopšteno iz parlamenta, delegacija će u Beogradu imati susrete sa predsjednicom Narodne skupšine Srbije Majom Gojković, predsjednikom države Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

„U Novom Sadu će biti organizovani susreti sa predsjednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom i predsjednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će se Brajović sastati i sa nerezidentnim ambasadorima koji Crnu Goru pokrivaju iz Beograda.

U Vojvodini će delegacija Skupštine Crne Gore imati susret sa pripadnicima crnogorske dijaspore na prijemu u Petrovaradinskoj tvrđavi, u okviru koga će biti otvorena izložba slika „Likovna zbirka Skupštine Crne Gore“.

„Riječ je o 19 reprezentativnih djela crnogorskih i regionalnih autora koja su vlasništvo Skupštine Crne Gore, a ovom prilikom prvi put će biti prikazana van granica naše zemlje“, kaže se u saopštenju.

U delegaciji Skupštine će, pored Brajovića, biti potpredsjednik Skupštine i predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom Branimir Gvozdenović, poslanik Radule Novović i generalni sekretar Aleksandar Jovićević.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!