Demokrate HN: Pala manipulacija DPS-a, omogućili smo stanove za 44 porodice

#Politika #Demokrate #HercegNovi

ZOpstine20072016.jpg

Opštinski odbor Demokrata Herceg Novog saopštio je da nakon jučerašnjeg nokauta u Skupštini Opštine HN, lokalni ogranak organizovane kriminalne grupe zvane DPS pokušava petparačkim saopštenjima da zataška vlastiti poraz i namjeru da izvođenjem mahinacija ošteti i grad i državu.

“U vodu je pala i manipulacija DPS-a, na kojoj su danima jahali, da su Demokrate ostavile bez stana 44 porodice. S obzirom na to da mi držimo riječ, epilog za DPS nakon jučerašnje sjednice Skupštine jeste onakav kakav smo im i obećali: kolaps, potop i debakl. Naumi da namještaju zbrinjavanja šefa policije i četiri funkcionera pod privilegovanim uslovima mimo prava i elementarne logike, a preko leđa građana doživjeli su fijasko”, poručili su iz Demokrata.

Kako kažu, Skupština Opštine HN usvojila je izmjene i dopune Odluke o učešću Opštine u rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika, te je na taj način zadat težak udarac DPS-u koji je na osnovu ranije važeće odluke htio da zbrinjava svoje favorite na skandalozan način i po privilegovanim uslovima.

“Ni u čemu nijeste bili uporni, osim u planiranju mahinacija i zloupotreba i danonoćnog i svakodnevnog pokušaja skretanja pažnje sa centralne stvari, a to je sakrivanje četiri stana i nanošenje štete Opštini u korist načelnika policije. Ali vam maheraj neće proći ni u slučaju luke Škver, kao ni onaj u vezi stanova što vam nije juče prošao. Demokrate i naši koalicioni partneri su u skladu sa pravom omogućili da 44 porodice transparentno, na regularan način, bez privilegovanja pojedinaca i skrivenih namjera, riješe svoje stambeno pitanje”, ističu Demokrate.

Smatraju da takav pristup je garancija da će nova opštinska vlast i ubuduće sa punom javnom i socijalnom odgovornošću rješavati goruće potrebe i probleme građana Novoga.

“Samo je nova opštinska vlast u stanju da regularno donosi odluke i rješava probleme građana. DPS-u ostaje da mizernim saopštenjima, koja vrve od mržnje i neistina, skreće pažnju sa brodoloma koji su doživjeli u Herceg Novom u namjeri da proarče javne resurse”, naglašavaju iz Demokrata.

Oni smatraju da se da primijetiti da je DPS u susret svojoj političkoj tragediji u Skupštini, gdje je njihov maheraj doživio krah, prešao na komedijanje.

“No, kakvi pisci takva i književnost. Neslavna literarna epizoda govori o deficitu pameti u DPS-u, a upravo narod kaže: crna pamet, gotova robija. S tim da imamo razumijevanje ako im komedija služi kao anestezija da lakše podnesu to što su raskrinkani i blokirani u pokušaju da protivpravno raspolažu opštinskim resursima”, kažu iz Demokrata.

Kako kažu, pitaju se nakon iščitavanja bijednog komedijanja, jesu li to već otpočeli pripreme da nauče priredbe i ostale vježbe za ubijanje dosade kad se nađu na najpoznatijoj destinaciji između Podgorice i Danilovgrad.

“Gospodo iz DPS-a, nepotizam je kad sin Duška Markovića postane direktor u Montenegro erlajnsu. To je nepotizam i tačka. Govorimo o fenomenu, nezavisno od toga što je nedavno prešao iz tog preduzeća koje grca u dugovima nakon njega na unosnije mjesto u Kontroli letenja. Bijedno pokušavate da sakrijete vaše bestidne nepotističke prakse. Pročitani ste i raskrinkani, te vam je uzalud graja i galama. I oko Luke ćete doživjeti brodolom, kao što ste i juče u vezi stanova”, poručili su iz Demokrata.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!