Demokrate samostalno u Petnjici

#Politika #Demokrate #Petnjica

demokrate-2.jpg

Demokratska Crna Gora će na lokalnim izborima u Petnjici nastupiti samostalno, a nosilac liste biće Albin Ćeman.

Lider Demokrata, Aleksa Bečić, podsjetio da je ta partija još sredinom 2015. godine donijela odluku da samostalno nastupiti na svim narednim lokalnim izborima.

“Saglasno tome, samostalno ćemo nastupiti i na lokalnim izborima u opštini Petnjica“, kazao je Bečić na konferencije za novinare.

Prema njegovim riječima, Demokrate su u Petnjici sproveli prvi prsten kampanje.

“Imamo veoma pozitivne inpute sa terena, veliku podršku i ono što je najvažnije, građani sa tog područja žive sa idejom pobjeda, a ne podjela“, naveo je Bečić.

Kako je rekao, u redovima Demokratske partije socijalista (DPS) vlada stanje dezorjentacije, “velika je panika na dvoru, više ne vjeruju jedni drugima i prestrojavanje je počelo”.

„Crnoj Gori i Petnjici je dosta profesionalnih Crnogoraca, profesionalnih Srba, profesionalnih Bošnjaka, profesionalnih Muslimana, profesionalnih Hrvata, profesionalnih Alabanaca, svih njih koji su zajedno prethodnih decenija igrali namještene ideološke utakmice od kojih su koristi imali samo oni“, rekao je Bečić.

Prema riječima Bečića, nezaposlenost, korupcija, kriminal, voda, putevi, plate i penzije ne znaju za vjeru i naciju.

„Zato što su različitosti naše bogatstvo, a ova pitanja naši životi. Nas ne interesuje kako se neko zove i preziva već da li zna ili ne zna, da li je čist ili nije, da li može ili ne može“, naglasio je Bečić.

On je rekao da se Petnjičani nijesu izborili za samostalnu opštinu da bi to pisalo na nekoj tabli. „A šta mi imamo nakon četiri godine, imamo tablu na kojoj piše opština Petnjica i imamo čuveni, dobro poznati predizborni asflat DPS-a“.

„Hoćemo Petnjicu u kojoj mladi ostaju, zasnivaju porodicu, u kojoj se djeca rađaju, a ne Petnjicu iz koje se odlazi. Hoćemo Petnjicu u kojoj se živi, a ne Petnjicu u kojoj se navraća desetak dana godišnje, u kojoj se stvaraju preduslovi za razvoj zemljoradnje, stočarastva, turizma, a ne Petnjicu u kojoj su u 21. vijeku u 2017. godini misaone imenice struja, voda, asfalt. E to su rezultati njihove politike“, kazao je Bečić.

Ćeman je rekao da se demokratske promjene sa juga šire ka sjeveru Crne Gore i da demokratske procese koje predvode Demokrate niko više ne može zaustaviti.

On je saopštio da će Demokrate u Petnjici u narednih 45 dana predstaviti izborni program i isključivo se baviti problemima građana te opštine.

„U fokusu naše kampanje biće zapošljavanje, privredni razvoj, infrastruktura, zaustavljanje iseljavanja stanovništva i poboljšanje elektroprenosnog sistema, jer je postojeći loš i neprihvatljiv za 21. vijek“, naveo je Ćeman.

On je poručio da Demokrate neće ni po kom osnovu sarađivati sa DPS-im i njihova kampanja će biti konstruktivna. Kako je dodao, neće se svađati sa opozicijom i radiće u interesu građana.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!