Demos i definitivno Miodraga Lekića

Ministarstvo javne uprave donijelo je rješenje u novom postupku da je predsjednik Demosa ipak Miodrag Lekić, saopšteno je iz ovog Vladinog resora.

Rješenje u korist Lekića (Foto: demos.co.me)Foto: Rješenje u korist Lekića (Foto: demos.co.me)

Ovo rješenje Ministarstvo je donijelo nakon što je Upravni sud, postupajući po presudi Vrhovnog suda Crne Gore, ukinuo prvobitno rješenje.

Podsjetimo, bivši funkcioner Demosa, sada lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović je tražio od MJU da on bude upisan kao predsjednik DEMOS-a, što je Ministarstvo odbilo, kao zahtjev podnijet od strane neovlašćenog lica.

“Navedenim presudama je ukazano da su nerazumljivi razlozi osporene presude, odnosno rješenja, da zahtjev za upis promjene podataka može podnijeti samo lice koje je već upisano u Registar političkih partija, već je smisao odredbe iz člana 16 Zakona o političkim partijama, da je u slučaju izbora novog lica za zastupanje partije, to novoizabrano lice ovlašćeno na podnošenje zahtjeva za promjenu upisa, ukoliko je izabrano u skladu sa statutom partije (stanovište u Presudi Vrhovnog suda Crne Gore Gore, Uvp. broj 91/18 OD 10.05.2018. godine)”, pojasnili su Dnevnim novinama iz MJU.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!