DF: NATO ostavio CG na cjedilu

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#DemokratskiFront #Požar

Demokratski front (DF) pozvao je članstvo i pristalice tog političkog saveza da pomognu u gašenju požara širom Crne Gore.

„Demokratski front poziva svoje članstvo i pristalice da, na svakom mjestu, gdje god mogu, pomognu u gašenju požara koji su zahvatili Crnu Goru. Ova teška situacija je još jednom pokazala da je vlast nespremna i nesposobna za ovakve nepogode i da nema kapaciteta da odgovori na ovakve izazove“, saopštio je portparol Nove, Jole Vučurović.

On je ocijenio da je „vlast obmanula građane obećanjima da će NATO priskočiti u pomoć Crnoj Gori u slučaju ovakvih i sličnih situacija“.

„Svjedoci smo da u ovim teškim trenucima za Crnu Goru građani jedino mogu da se oslone jedni na druge, jer slabo opremljene i malobrojne vatrogasne jedinice su već na ivici izdržljivosti. Već na prvom većem ispitu pala je u vodu ona velika priča o tome kako će Crna Gora biti ‘ravnopravna za stolom’ u Briselu – NATO je jednostavno ostavio na cjedilu svog ‘saveznika’, zemlju koja je ‘punopravna’ članica“, rekao je Vučurović.

Pročitajte još:   Privedena državljanka CG u Makedoniji

To nas, podsjeća Vučurović, „vraća na one velike poplave koje su prije nekoliko godina pogodile Crnu Goru“.

„A od NATO-a je tada stigla pomoć u vidu 17 pari desnih čizama. Tako i danas, nigdje NATO aviona da gase požare, nigdje tih čuvenih vojnih trupa da učestvuju u spasavanju ljudskih života i imovine. Očigledno je da će jedini avioni NATO koje je vidjela Crna Gora biti oni koji su ubijali naš narod 1999. godine. I umjesto da sve kapacitete usmjere na gašenje požara i saniranje katastrofe, marionetska vlast i danas sramno cvili i priča o investicijama koje će doći sa učlanjenjem u NATO, što je teška neistina. Koliko su zemlje NATO zainteresovane za Crnu Goru pokazuje se sada kad su u pitanju životi ljudi. Mi smo upozoravali na ovo, jer nam je bilo jasno zašto NATO insistira na članstvu Crne Gore – ne da bi joj pomogli, nego da bi je koristili u svojim geopolitičkim obračunima. Vrijedi podsjetiti da su ruski avioni prije nekoliko godina učestvovali u pomoći Crnoj Gori kada je takođe bila ugrožena od požara. Ne očekujemo da bilo koji ministar podnese ostavku zbog promašaja koji su napravljeni, jer se radi o vladi koja je ne samo neodgovorna, već je pokazala da prezire svoj narod“, rekao je Vučurović.

Pročitajte još:   "Katniću, nećemo te izručiti Rusiji"

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

1 komentar

Comments are closed.