Đeljošajeva obećanja kao cetinjska fabrika čokolade

#Politika #Albanija #HalilDuković #Izbori #NikĐeljošaj #NikolaCamaj #Tuzi

BeFunky-Collage-16.jpg

Đeljošajeva priča o milionskim investicijama u Malesiji istinita je baš kao i ona kako će na Cetinju biti izgrađena fabrika čokolade, kaže za CdM, funkcioner Demokratskog saveza Nikola Camaj.

Ovo je Camajeva reakcija nakon što je CdM objavio tvrdnje zamjenika predsjednika Albanske alternative Nik Đeljošaja da će u Malesiju dovesti investitore koji su spremni da ulože milione, ali pod usključivim uslovom da AA pobijedi na lokalnim izborima 26. novembra.

Camaj kaže da je ovo klasična politička prevara i farsa.

“Žao mi je da se bilo koja albanska partija uključi u farsu i prevaru građana Malesije. Albanci od svojih sunarodnika ne smiju tražiti glasove logikom Demokratke partije socijalista. Đeljošajeva priča mi liči na obećanja za cetinjsku fabriku čokolade. Ovo je strategija da se dobije samo glas više. Isto je kao neispunjena obećanja da će u Tuzima biti izgrađena zelena pijaca, sportska dvorana, zaobilaznica. Samo je još ostalo da kažu kako će Cijevna poteći kroz Tuzi”, kaže Camaj.

Nosilac liste DPS za Tuzi Halil Duković tvrdi da ovo što Đeljošaj radi jasna ucjena birača.

<<<Da li je ovo strano uslovljavanje za izbore u Tuzima?<<<

Duković Đeljošaju poručuje da je ova priča žalosna i neprihvatljiva, posebno što dolazi pred lokalne izbore u Tuzima.

“Ovo je klasična ucjena birača. Ne vjerujem da investitori tako lako obećavaju tolike milione za malo glasova. Oni ne poklanjaju novac, već sigurno imaju svoj interes. Ne vjerujem u takve biznismene koji će ulože tolike pare preko partije čiji jačinu svi znamo. Znamo se mi u Tuzima dobro. Ovo je samo politički marketing i trik da sew uzmu glasovi”, kategoričan je Duković.

On ne vjeruje da se Albanija miješa u unutrašnje stvari Crne Gore.

To što je Đeljošaj podijelio informaciju da ga je podržao i gradonačelnik Tirane, Duković ne doživljava kao njihov uticaj, već u konkretnom slučaju kao Đeljošajev pokušaj političkog marketinga.

Informacija koju je Đeljošaj podijelio nije promakla ni Bošnjačkoj stranci. Funkcioner ove partije Nedžad Drešević imao je jasnu poruku za Đeljošaja.

“On neće pobijediti, pa neće ni stići investicije”, kratko i jasno je kazao Drešević, i najavio odličan rezultat svoje partije.

Miraš Dušević

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!