Do kraja mjeseca o predsjedničkom kandidatu

#CrnaGora #CrneGore #CrnaGor #UjedinjenaCrnaGora

Ukoliko opozicija ne bude stala iza jedne nestranačke ličnosti na predsjedničkim izborima, Ujedinjena Crna Gora će imati svog kandidata, saopšteno je iz stranke Gorana Danilovića.

Iz te parije poručuju i da će konaču odluku o kandidatu donijeti do kraja mjeseca.

“Iako takav scenario nismo priželjkivali, iako smo bili spremni da zbog pobjede na DPS-om zanemarimo svaki stranački interes, naša odluka stupiće na snagu najkasnije do kraja januara, jer je svako čekanje kolega da se dogovorimo postalo politički besmisleno i suicidno”, poručuju iz UCG.

Iz Ujedinjene Crne Gore poručuju da ih na takav politički potez obavezuju ljudi koji ih podržavaju, a koji su, kako navode “i od opozicije i od vlasti šikanirani od osnivanja Ujedinjene crne Gore”.

Kažu i da je Ujedinjena Crna Gora do danas mnogo puta ponovila svoj stav da je opoziciji na predstojećim predsjedničkim izborima neophodno da podrži jednu zajedničku kandidatkinju ili kandidata.

“Dovoljno smo politički zreli da primjećujemo kako ta vrsta zajedništva kolege iz opozicije ne zanima. Svi su se opredijelili da brane partijske politike i da nameću vlastite kandidate drugima iz opozicije po principu – podrži našega kandidata, našu sebičnu stranačku politiku ili vas neće biti”, kažu u toj stranci.

Ujedinjena Crna Gora, kako poručuju, ne pristaje na takvu vrstu međusobnog ucjenjivanja i nipodaštavanja.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!