DPS bi Đukanovića za kandidata

#MiloĐukanović

Mjesne i opštinske organizacije Demokratske partije socijalista (DPS) zatražile su plebiscitarno da kandidat za predsjednika države bude predsjednik te partije Milo Đukanović, saznaje Pobjeda.

Đukanović se u ranijim izjavama nije izjašnjavao da li će biti kandidat za predsjednika (Gov.me)

Više izvora tog lista iz vrha DPS-a je saopštilo da će sjednica Glavnog odbora, na kojoj će ova partija odrediti svog i kandidata za predsjedničke izbore, biti održana do kraja ovog mjeseca.

„U DPS-u je stav jednoglasan na svim nivoima – kandidat za predsjednika trebao bi biti isključivo Milo Đukanović, jer bi jedino on mogao da obezbijedi pobjedu već u prvom krugu predsjedničkih izbora. Stav mjesnih i opštinskih odbora je po tom pitanju plebiscitaran, kao i baze DPS-a koja aklamacijom podržava kandidaturu Đukanovića“, kazalo je Pobjedi više izvora iz najjače parlamentarne stranke.

Prema Statutu DPS-a, nakon sprovedene stranačke procedure, odluku o kandidatu te partije za predsjednika Crne Gore, donosi Glavni odbor. Đukanović se u ranijim izjavama nije izjašnjavao da li će biti kandidat za predsjednika.

Na pitanje da li će se kandidovati, Đukanović je ranije rekao da ne vjeruje da nekom treba dokazivati da se čovjek, baveći se 20 godina jednim poslom umori, ali i podvukao da „za njega ne postoji preči interes, ukoliko se pokaže da postoji realna potreba države Crne Gore“.

„Imamo imperativ pobjede i meni svakako vrlo imponuje da ljudi, ne samo iz DPS-a, nego i šire od toga, podrškom dokazuju da poštuju doprinos koji sam dao izbornim rezultatima koje smo ostvarili u Crnoj Gori. To, ne samo da mi imponuje, nego me i obavezuje. Za mene ne postoji preči interes ukoliko se pokaže da postoji realna potreba države Crne Gore. U DPS-u i u koaliciji imamo, ne jednog, nego više spremnih ljudi koji su u stanju da odgovore toj potrebi da pobijedimo na predsjedničkim izborima i da se da doprinos daljem prosperitetu“, kazao je Đukanović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!