DPS: Bliži se dan kad ni Ranko više neće podržavati Ranka

#Politika #RankoKrivokapić

13508998_1129249617121545_8046922362592272527_n.jpg

Demokratska partija socijalista pita svog nekadašnjeg koalicionog partnera SDP zašto je izdao Crnu Goru.

“Partijica Ranka Krivokapića sve je grlatija. Sve češće se oglašava s političke margine, ne birajući teme i povode. Saopštenja su im gotovo podudarna s nosećim tekstovima u njihovim opozicionim novinama. Ne stignu ni da se iskonsultuju sa svojim medijskim mentorima. Dok istovremeno Raško Konjević pjeni u novoj ulozi finansijskog maga SDP. Diplomatske aktivnosti su isključivo u Rankovom portfelju, jer se poodavno proglasio za njihovog favorita. Što neki od njih ne kriju, intetesujući se, istina podsmješljivo, bi li on imao šanse kao opozicioni kandidat. Sva ta SDP ujdurma i jeste podređena tom cilju: kako od ništa napraviti Ranka Krivokapića za predsjedničkog kandidata”, kazali su u DPS-i.

Kako su dodali, u nedostatku ideja i političkog morala svako malo svoja javljanja začine Svetom Marovićem.

“Istina, ne pišu o višedecenijskoj vrlo bliskoj saradnji s njim. Sudeći po gorljivim saopštenjima, nijesu ga ni poznavali. Čak su zaboravili, ali javnost nije, da su sporazum o priznanju krivice sa crnogorskim pravosuđem utemeljili upravo kadrovi SDP. I dobre Rankove veze s Tužilaštvom. Tako su dogovorili da uplate novac u humanitarne svrhe u zamjenu za odustajanje Tužilaštva od krivičnog gonjenja zbog zloupotrebe službenog položaja u JP „Morsko dobro“. Takođe, Krivokapić je izgleda zaboravio kako je on, a ne niko drugi, klicao u Beogradu: „Nek’ je vječna Srbija“. Istina, tada je bio predsjednik „sjeverne hemisfere“, „prvi Sloven“ na toj funkciji. Nije to šala. Ko je mogao naslutiti da će od tog Rankovog minulog rada sad Sveto u datim okolnostima imati koristi”, ističu u DPS-u.

Da Krivokapić ima pravih prijatelja, DPS tvrdi da bi mu oni rekli da mu je bilo daleko lakše da postane predsjednik Parlamentarne Skupstine OEBS, nego jedinstveni opozicioni kandidat.

“Kazali bi mu takođe da su njegove preostale pristalice sve češće pred vratima DPS, ili SD, da se bliži dan kad ni Ranko više neće podržavati Ranka. Biće interesantno tada analizirati Krivokapićevu ulogu u zaštiti Andrije Mandića, Milana Kneževića i ostalih iz Demokratskog fronta. Njegovu ulogu u tom procesu. Upravo zahvaljujući Ranku, Mandić i ekipa i dalje imaju pasoše i jednom sedmično putuju u Rusiju, ili u Srbiju, po nove instrukcije od svojih nalogodavaca i finansijera. Krivokapić i SDP nikako neće moći da izbjegnu teško pitanje: zašto ste izdali Crnu Goru? Bez odgovora na to pitanje, ne pomažu ni medijski gurui, ni javni ni privatni opozicioni mediji”, poručuju u DPS-u.

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!