„DPS će biti kažnjen na izborima na Žabljaku“

#Demokrate

Iz godine u godinu Žabljak napuštaju pretežno mladi ljudi, natalitet je u stalnom padu, a zimska turistička sezona godinama stagnira, smatraju žabljačke Demokrate, koje za sve krive Demokratsku partiju socijalista.

„Da li će Žabljak i Durmitor spremni dočekati turiste kako bi iskoristili makar ljetnju sezonu, pošto već dugo godina zimska stagnira? Odgovor je isti kao i poslednjih 10 godina, neće. Nekad jedan od glavnih centara planinskog turizma u zemlji i šire, danas se može pohvalilti, kako reče gradonačelnik, čistim vazduhom i domaćom hranom. Je li to strategija razvoja Žabljaka u režiji njenih DPS uništitelja?“, navodi se u saopštenju inicijalnog odbora Demokrata.

Oni pitaju da li je strategija vlasti zatvaranje i jalovi pokušaji privatizacije uništenih hotela ,,Planinke“ , ,,Jezera“ , ,,Durmitor“ , nekada bisera hotelijerstva sjevera Crne Gore, a danas mjesta u kojima se, kako su naveli, skuplja prašina i koji su postali štale za stoku koja tu nesmetano ulazi.

„Na Žabljaku ove zime pola grada je bilo bez vode. A nije li prije desetak godina bio pripremljen projekat kojim bi se riješio problem vodosnabdijevanja? Ali, investicija za tu namjenu je preusmjerena za druge namjene u režiji DPS uništiteljske strategije, tako da ovo nas malo koji ostadosmo na Žabljaku nemamo elementarnih uslova za život u 21. vijeku. Osim čistog vazduha i zdrave hrane. Dok i na to ne uvedu takse“, navodi se u saopštenju.

Demokrate tvrde da u potrazi za poslom iz godine u godinu Žabljak napuštaju pretežno mladi.

„Natalitet je u stalnom padu, pa će nas na Žabljaku, za manje od deceniju, a vjerovatno i ranije, biti duplo manje. Više se ne dovodi u pitanje opstanak šaranskih i jezerskih planinskih sela, jer su već odavno pusta. Njegovuđa, najveće selo žabljačke opštine, bilo je jedan od centara drvoprerade za ovaj kraj naše zemlje, sa najmodernijom pilanom u regionu. Više je nema, otišla je pod stečaj. Kao ni motela Korman, ponosom mještana ovog nekada perspektivnog sela koje je imalo svoj aerodrom“, navode Demokrate .

Oni kažu da je DPS organizovao jednodnevnu akciju čišćenja grada kako bi prikrili „tužnu istinu o Žabljaku“.

„Kao da se za jedan dan može očistiti ono što je DPS uprljao decenijama. Pridružili smo se i čistili, i time pokazali privrženost i odanost našem gradu. Ali im poručujemo, nije bilo dovoljno čišćenja! Bez imalo stručnosti, senzibilnosti, empatije prema stvarnim potrebama žabljačkog stanovništva, već decenijama uništavate opštinu čijim se prirodnim ljepotiama dive iz svih krajeva svijeta, ali se i nažalost pitaju, zaboga, kako ovakav kraj može biti ovoliko nerazvijen. Zbog toga ćete biti kažnjeni prvom prilikom, na izborima. Jer Žabljak i ovaj ponosni durmitorski narod zaslužuje poštene, vrijedne i sposobne ljude da ih vode. I zato će vas Demokrate, kojih je i na Žabljaku sve više, izvrnuti iz vaših fotelja, i krenuti u obnovu svega što ste uništili“, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!