DPS HN: Demokrate nijesu uspjele da spriječe dodjelu stanova

#Politika #Demokrate #HercegNovi

Herceg-Novi.jpg

Iz DPS-a Herceg Novi saopštili su da pored upornih pokušaja Demokrata da spriječe dodjelu 44 stana državnim službenicima i namještenicima, danas su odbornici Skupštine još jednom podržali predmetnu odluku. Kako kažu, sve ovo je moglo i moralo biti ostvareno na prethodnoj sjednici, ali je samovoljom Predsjednika Opštine ova tačka povučena sa dnevnog reda, i ne zna se zašto.

“Takođe, nejasno je zašto se cio proces dodatno usporava, jer je vladajuća koalicija ostavila za narednu sjednicu donošenje odluke o kreditnom zaduženju. Sve je to moglo biti riješeno već danas!”, ističu iz DPS-a.

Iz DPS-a javno pitaju šta to motiviše Demokrate i DF da odugovlače.

“Vjerujemo da odgovor nećemo dobiti, kao što su danas potpuno nevješto i u svom stilu, amaterski, izbjegavali odgovor na dva pitanja koja su odbornici više puta postavili: ko je sakrio četiri stana i ko radi u Opštini na visokom položaju, čiji član uže familije izvodi radove na zgradi, koje plaća Opština. Predsjednik Opštine, Katić je otvoreno priznao da ne zna. Priznao je javno, pred odbornicima i hercegnovskom javnošću obmane koje su Demokrate pokušale da podmetnu DPS-u. Ali Novljani očekuju odgovore”, naglašavaju iz DPS-a.

DPS izražava zadovoljstvo što je proces započet u vrijeme dok je bila u koaliciji sa građanskom grupom Izbor priveden kraju.

“Takodje, obezbijedili smo i četiri velike lokacije na lokalitetu Bare u Igalu i pokrenuli zamjenu zemljišta za zaposlene u policiji i prosvjeti čiji zaposleni punih 15 godina pokušavaju da riješe stambeno pitanje. To nijesu uspjeli u toku mandata onih koji i danas vrše vlast u Herceg Novom. I na ovom pitanju DPS će istrajati do njegovog potpunog rješenja”, poručuju iz DPS-a.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!