DPS: Odluka o povratku u parlament razumna i odgovorna

#Politika #Bojkot #Parlament

DPS-Logo11.jpg

Odluka pojedinih opozicionih stranaka da se vrate u parlement politički je razumna i odgovorna prema biračima i građanima, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista, Mihailo Anđušić.

On je kazao da ohrabruje najava pojedinih opozicionih stranaka da će se vratiti u skupštinske klupe i tim potezom stvoriti uslove za početak ozbiljnog političkog djelovanja, od kojeg uspješno bježe već više od deset mjeseci.

„Takva odluka bila bi politički razumna i mogla bi se tumačiti kao vid odgovornosti prema biračima koji su ih birali, kao i prema građanima koji već 11-i mjesec plaćaju poslanike koji se ne pojavljuju na svojim radnim mjestima“, naveo je Anđušić u saopštenju.

Uprkos tome, kako ističe, začuđuje najave političkih grupacija Demos i URA da planiraju formiranje zajedničkog poslaničkog kluba.

„S obzirom na to da predstavnici URA redovno ponavljaju da nema povratka u parlament, nameće se logično pitanje: koju funkciju ima formiranje kluba poslanika osim da se na taj način, pored nezarađenih plata, izvuku i naknade za klub koje bi građane koštale još nekih dodatnih 15-ak hiljada EUR“, naveo je Anđušić.

On je ocijenio da je takvo ponašanje posebno apsurdno i licemjerno, jer su upravo funkcioneri Abazovićeve stranke najradikalniji zagovornici bojkota, “ali se ne libe da ostvaruju sva svoja prava kao da redovno obavljaju svoj posao”.

“Tome u prilog idu i sve češći zahtjevi poslanika upravo ovih političkih grupacija da im parlament plaća troškove života u Podgorici, iako tu instituciju gotovo i ne posjećuju”, kazao je Anđušić.

On je podsjetio da je od početka 26. saziva ovog parlamenta ovakav vid neodgovornog ponašanja poslanika kompletne opozicije, bojkot rada parlamenta, koštao crnogorske gradjane skoro dva i po miliona eura.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!