DPS: Tragikomične poruke SDP-a

#Dps

U sklepanoj koaliciji Demokratskog fronta sa tzv. Građanskom opozicijom, posljednji ko je ostao da pravi društvo Mandiću, Kneževiću i Medojeviću u projektu stvaranja saveza srpskih država je pogubljeni SDP i njegov lider Krivokapić, saopštili su iz Demokratske partije socijalista i naglasili da „Krivokapić i SDP treba da objasne kako su se našli u koaliciji sa DF-om“.

DPS: Razumljiva trenutna potreba SDP-a da se pravdaju na sve strane

„Zaista tragikomično zvuče poruke iz

Iz vladajuće partije poručuju da je razumljiva trenutna potreba SDP-a da se pravdaju na sve strane.

„Ali Ranko Krivokapić i društvo ne objašnjavaju kako su se onda našli u koaliciji sa Demokratskim frontom koji upravo ne izbiva iz Banjaluke, gdje i ovih dana „učestvuju na protivustavnim i antievropskim regionalnim paradama sa kojih se priziva regionalna nestabilnost i promjena granica“, kažu iz DPS-a.

Iz te partije ocjenjuju da, malo po malo, u sklepanoj koaliciji Demokratskog fronta sa tzv. Građanskom opozicijom, posljednji ko je ostao da pravi društvo Mandiću, Kneževiću i Medojeviću u projektu stvaranja saveza srpskih država je pogubljeni SDP i njegov lider Krivokapić.

„Tu nemoguću kombinaciju nastoje da objasne sve besmislenijim jezičkim vratolomijama u njihovim saopštenjima, što samo govori u kakav ćorsokak je lider SDP doveo i sebe i partiju“, tvrde iz DPS-a i dodaju da je, samo iz vizure SDP-a moguće biti u koaliciji sa onim političkim snagama koje se hrane nacionalnim doktrinama i oživljavanjem mitova prošlosti, a istovremeno se deklarativno zalagati za evropsku i evroatlantsku Crnu Goru.

„Samo je iz vizure Ranka Krivokapića moguće djelovati zajednički sa Demokratskim frontom dok su Mandić i društvo u Crnoj Gori, a kritikovati njihovu političku filozofiju kad odu u Banjaluku“, poručuju iz DPS-a.

Kažu kako je, samo iz parcijalne amnezije ove družine, moguće zaboraviti da su 18 godina bili sastavni dio vlasti, „te da lider SDP-a ni dan-danas nije dao nalog svojim partijskim kadrovima da se povuku sa svih državnih funkcija“.

„Koliko prije pola godine Krivokapić je kao spiker Parlamenta, sa osam svojih poslanika, sa važnim mjestima u Vladi i desetinama šefova javnih preduzeća „drmao“ Crnom Gorom. Praktično preko noći, sveo je i sebe i partiju na politički nebitnu pojavu. Da li je Krivokapiću ikada palo na pamet da zbog takvog sunovrata SDP-a podnese ostavku? Vjerovatno to ne čini zbog otrcane frazetine o pravoj strani istorije, da bi što duže bio istorijska ličnost, po mjeri koju je sam skrojio. Očigledno je u toj istorijskoj ulozi izgubio kompas, pa više i ne zna koja je prava strana“, zaključuju iz DPS-a.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!