ĐUKANOVIĆ: Crna Gora spremna da daljim učešćem u mirovnim misijama doprinosi miru

By Balsa Knezevic

0409djukanovicvels


C
rna Gora je spremna za dalja učešća u mirovnim operacijama, čime će pružiti doprinos globalnoj bezbjednosti i miru, što predstavlja spoljno-politički prioritet i trajnu orijentaciju u politici Vlade Crne Gore, kazao je premijer Crne Gore Milo Đukanović koji učestvuje na Samitu NATO Alijanse u Kardifu.

Sastanak u formatu predsjednika država i vlada, posvećen okončanju misije u Avganistanu, otpočeo je ceremonijom odavanja počasti učesnicima Misije i pozdravnim govorima generalnog sekretara NATO-a Andersa Fog Rasmusena i premijera Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Dejvida Kamerona, nakon čega je uslijedio radni dio sastanka.

Učestvujući u raspravi Đukanović je izrazio zadovoljstvo ocjenama o doprinosu Crne Gore globalnoj stabilnosti, po čemu je naša zemlja prepoznata u međunarodnoj zajednici, kako zbog angažmana u ISAF misiji, tako i kroz djelovanje i posvećenost regionalnim inicijativama, saopšteno je iz Vlade.

Đukanović će prisustvovati prijemu, koji za šefove država i vlada priređuje Princ od Velsa, što će biti prilika za neformalne susrete sa liderima zemalja -članica Alijanse i partnera.

Izvor: rtcg.me

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!