Glavni odbor DPS-a: Ostvareni ključni ciljevi državne politike

#Politika #DemokratskaPartijaSocijalistaDps #GlavniOdbor

13508998_1129249617121545_8046922362592272527_n-1.jpg

Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore konstatovao je na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, da su ostvareni ključni ciljevi državne politike i pozdravio završetak procesa integracije Crne Gore u NATO, “što će obezbijediti trajni mir i stabilnost, kao i najvažnije preduslove daljeg ekonomskog razvoja”.

“Prioritet DPS-a i Vlade koju DPS odlučujuće konstituiše je ubrzanje ekonomskog rasta i razvoja, stvaranje novih radnih mjesta i veća zaposlenost, naročito mladih ljudi. U tom cilju, važno je dalje unapređenje poslovnog ambijenta i vladavine prava, navodi se u saopštenju DPS-a.

Glavni odbor je analizirao rezultate lokalnih izbora u Nikšiću i Herceg Novom.

“Izražavajući zahvalnost građanima Herceg Novog za podršku Demokratskoj partiji socijalista, koja je i nakon nedavno održanih lokalnih izbora ostala najjača partija u lokalnom parlamentu, Glavni odbor je naglasio potrebu daljeg jačanja političkih kapaciteta i povjerenja građana te opštine u našu politiku. Glavni odbor je konstatovao da rezultat izbora u Nikšiću pokazuje da ne samo da je opoziciona politika poražena od građana, već i da su institucije pobijedile bojkot i destrukciju koji su organizovale opozicione partije. Rezultat nikšićkih izbora je bio veoma jasna lekcija opoziciji da je samo uz učešće u izbornim procesima i radu u okviru institucija moguće prevazilaziti izazove koji postoje na crnogorskoj političkoj sceni”, saopšteno je iz DPS.

Pročitajte još:   Podrška BiH na putu ka NATO

Glavni odbor je je verifikovao zaključke sa sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS, čija je tema bila “Investicije, investiciona klima i razvoj preduzetništva i biznisa u funkciji dinamičnijeg ekonomskog razvoja”.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!