Građanske partije da naprave savez

#VladimirPavićević #Crnogorska

Politički savjetnik predsjednika Crnogorske Vladimir Pavićević najavljuje da će predložiti Crnogorskoj da njeni predstavnici već tokom sljedeće sedmice intenziviraju aktivnosti na novom okupljanju građanskih političkih patija.

Vladimir Pavićević, savjetnik predsjednika Crnogorske

Kako se navodi u saopštenju rnogorske, pavićević je kazao da građanske političke partije u Crnoj Gori treba odlučnije i zajednički da rade na jačanju građanskih i ustavnih sentimenata u crnogorskom društvu i njegovoj koheziji.

„Svjedoci smo teškog zaoštravanja odnosa između pojedinih političkih aktera u crnogorskoj politici danas. Mislim da je obaveza građanskih opcija, u takvim okolnostima, da ističu važnost integrativnih poruka i da snažnije i koordinisano ističu da rad na stvaranju građanske Crne Gore kao zajedničkog doma svih njenih građana treba da bude obaveza društvenih i političkih aktera“, kazao je Pavićević.

On najavljuje da će predložiti Crnogorskoj da njeni predstavnici već tokom sljedeće sedmice intenziviraju aktivnosti na novom okupljanju građanskih političkih formacija.

„Savez građanskih političkih partija treba da označi otklon od mrvljenja i sektašenja u krugu ljudi koji zagovaraju sličan sistem ideja i vrijednosti. Formiranjem takvog saveza istovremeno bi crnogorskim građanima bila poslata poruka da je prevladala razboritost i ozbiljnost. I da je prihvaćena golim okom vidljiva činjenica da zajedno građanske partije u Crnoj Gori mogu da urade mnogo, a da razdijeljene i same teško da mogu biti relevantne“, dodao je Pavićević.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!