Hitno zakazati sjedicu SO Budva

Odbornici Crnogorske u Budvi, pozvali su predsjednika Skupštine Opštine, Dragana Krapovića da hitno sazove sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj bi se detaljno informisali o ozbiljnosti situacije u Mediteranskoj ulici i uputili oštar protest zbog, kako su kazali, dosadašnjeg ponašanja svih aktera.

.

„Navikli smo na neprimjerene istupe predsjednika Opštine, koji svaki svoj javni nastup koristi kako bi se u izbornoj godini što bolje dodvorio masi, pritom ne misleći na opšti interes i zanemarujući činjenicu da se do juče hvalio novcem koji je naplaćen od konkretnog investitora. Ko je kome šta rekao, kako je odgovoreno, prizemno prozivanje na ličnoj i nacionalnoj osnovi ne zanima ni jednog građanina Budve“, kazali su iz Crnogorske.

Oni zahtijevaju da se nađe kompromis i problem riješi.

„Već godinu dana upozoravamo na stanje u budvanskom vrtiću. To je naš prioritet, ali očigledno ne i drugih jer su shvatili ozbiljnost situacije tek onda kada je ugrožena cijela Mediteranska ulica, okolne zgrade i objekti. Poštovane kolege, za mnoge stvari manjeg značaja imali smo hitne sjednice, a o ovoj, veoma ozbiljnoj, treba da se informišemo večeras kad je zakazano sučeljavanje predsjednika Opštine i investitora na lokalnoj televiziji. Možda ste vi na to navikli, jer ste odavno podređeni autoritetu izvršne vlasti. Mi nismo i imamo odgovornost prema građanima koji su za nas glasali“, navodi se u saopštenju.

Iz Crnogorske traže hitnu sjednicu Skupštine Opštine Budva.

„Na kojoj bi nas istinito izvijestili o problemu, a mi kao zakonodavna vlast donijeli zaključke koji bi bili obavezni za alje postupanje predsjednika Opštine u ovom predmetu jer se ne smijemo prepustiti sujetama i predizbornim afinitetima pojedinaca vrha izvršne vlasti! S najboljom namjerom da se izbjegne medijsko prepucavanje, buduće tužbe i odlaganje rešavanja problema“, zaključuje se u saopštenju Odborničkog kluba Crnogorske Budva.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!