Ivančević poručio da je Crna Gora neuništiva

#Politika #Crnogorska #DraganPurkoIvančević #Država

Dragan-Purko-Ivancevic.jpg

Projekat poništenja naše države, nacije i kulture neće uspjeti. Država mora da se brani od “napada sa strane” i da na njih odmah odgovori pravnim sredstvima, kazao je za CdM predsjednik Crnogorske Dragan Purko Ivančević, oštro reagujući na izjavu predsjednika Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića da je Crna Gora uvijek bila srpska zemlja, te da tu činjenicu ne može da promijeni nijedna vlast.

Jovanović boravi u Podgorici, gdje je, kako je kazao, došao da pruži apsolutnu podršku braći iz DF-a, a suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora prošle godine, nazvao lakrdijom i farsom koja se, kako tvrdi, vidi iz svemira.

Predsjednik Političkog savjeta DSS Miloš Ković danas rekao da je u Crnoj Gori na sceni represija države nad svojim građanima.

“Progoni ljudi, višegodišnji pokušaju asimilacija tvrdoglavih Srba u Crnoj Gori, iza svega toga stoji NATO pakt”, rekao je Ković.

Ivančević kaže da je jasno da se nastavlja udar na Crnu Goru, njenu istoriju, kulturu, crkvu i da se to radi u kontinuitetu. Ipak, smatra da će takav projekat doživljava svoj krah.

“Crna Gora je država koja je integrisana u NATO, na pragu je EU, obnovili smo državnost, a sve to je najveći garant da projekat poništenja naše države, nacije i kulture neće uspjeti. Država Crna Gora će se odbraniti od svih nastraja na njen ustavni poredak”, jasan je Ivančević.

Naš sagovornik smatra da država mora da odgovori na ovakve napade, i to pravnim sredstvima.

“Ovdje smo svi jednaki, svoji na svome. Sve vjere i nacije su svoji na svome. Svako miješanje sa strane i svaki nasrtaj je signal da se time moraju da se pozabave državni organi kako bi to zaustavili”, zaključio je Ivančević.

Miraš Dušević

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!