Izbore nema ko da kontroliše

#VukMaraš

Direktor Monitoring programa MANS-a, Vuk Maraš, rekao je da je neshvatljivo što, uprkos krizi, nije urađeno ništa od parlamentarnih izbora u oktobru prošle godine do danas kako bi se makar elementarno unaprijedio ambijent za sprovođenje izbornih procesa.

Nakon sezone godišnjih odmora, Crnu Goru očekuju lokalni izbori u više opština: Ilustracija (Foto: Beta)

„Realno je očekivati da ni u periodu godišnjih odmora neće ništa biti urađeno kada je u pitanju uspostavljanje kvalitetnijeg ambijenta za sprovođenje izbornih procesa. Tapkamo u mjestu u kontinuitetu, a problemi vezani za sprovođenje izbornih procesa su sve veći“, rekao je Maraš za Dan.

Nakon sezone godišnjih odmora, Crnu Goru očekuju lokalni izbori u više opština. Građani će na jesen glasati za nove sazive lokalnih parlamenata na Cetinju, u Petnjici i Mojkovcu, a vjerovatno će biti izbori i u Ulcinju.

Maraš smatra da ta činjenica problem vezan za neadekvatan ambijent za sprovođenje izbornih procesa čini još izraženijim.

„Nakon ljetnje pauze čeka nas serija lokalnih izbora, koje u praksi realno nema ko da kontroliše, jer je Agencija za sprečavanje koprupcije apsolutno pod političkom kontrolom vladajuće partije. Te lokalne izbore neće imati ko ni da sprovede, jer Državna izborna komisija, ovakva kakva jeste, nema legitimitet da jemči da će izbori biti makar elementarno fer i demokratski“, upozorio je Maraš.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!