Izbori u Petnjici: Osam partija za 31 odborničku fotelju

#Politika #Izbori #Lista #Petnjica

39189173.jpg

Lokalni izbori u Petnjici zakazani su za 26. novembar, a prema dosadašnjim najavama u izbornu trku će ući osam partija – DPS, SDP, SD, BS, SNP, URA, Demokrate CG i BDZ CGO.

Kako piše portal radija Petnjica, još nema najava za stvaranje predizbornih koalicija, ali sudeći po izjavama nekih od čelnika stranaka, eventualno udruživanje, partije će ostaviti za period nakon izbora, kada se budu znali rezultati.

Predsjednik DPS-a, Mehmed Adrović, saopštio je da se u njihovoj partiji još dostavljaju kandidature.

“Još nismo odredili nosioca liste, ali ćemo to uraditi uskoro. Do 25. oktobra ćemo definisati cijelu listu”, saopštio je Adrović.

Predsjednik odbora Bošnjačke stranke u Petnjici, Adnan Muhović, kaže da ta partija još zvanično nije odredila nosioca liste, ali je praksa u većini odbora BS-a da predsjednik odbora bude taj koji će se naći u samom vrhu liste.

“Vidjećemo da li će ista praksa biti i na ovim izborima”, rekao je Muhović.

Iz odbora Socijaldemokratske partije saopštili su da se završava proces kandidovanja za odborničku listu te da će predaja liste biti u zakonskom roku.

,,SDP će ponuditi gradjanima Petnjice najboljeg kandidata za gradonačelnika. Sigurni smo da će naš kandidat imati podršku od većine građana. O imenu i prezimenu javnost će biti obaviještena nakon predaje liste”, saopštili su iz ovog odbora.

Poznato je da će Almir Muratović biti nosilac liste BDZ CG.

Oni su još ranije najavili “otvorenost prema svim političkim subjektima koji žele dobro Bihoru, da zajedničkim snagama budu nosioci promjena koje su nužne”.

Demokrate Crne Gore su obilaskom terena i kampanjom od vrata do vrata ozbiljno krenule u predizbornu kampanju.

Nosilac njihove liste je takođe poznat i to će biti mladi doktor Albin Ćeman, koordinator inicijativnog odbora Demokrata Petnjice.

“Mi ćemo imati najkvalitetniju listu, listu ljudi iz naroda koja će sadržati sve profesije koje su od značaja za Petnjicu i to će biti lista koja predstavlja spoj mladosti i mudrosti jer se pokazala kao pobjednička”, rekao je Ćeman.

Predsjednik odbora SNP-a u Petnjici, Zaim Ličina, rekao je da će i na ovim, kao i na prošlim, on biti nosilac liste.

“Ja ću biti nosilac liste SNP-a u Petnjici. Na ovim izborima očekujemo još veću podršku građana i nadamo se da ćemo osvojiti tri mandata”, rekao je Ličina.

Predsatavnik partije URA u Petnjici, Nihad Kršić, kao i predsjednik odbora SD-a u Petnjici, Isljam Ćeman su kazali da te partije još nijesu odredili nosioce za njihove liste.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!