Jokić i Pejović i dalje ćute o državljanstvu

#Dps #DanijelŽivković #VladimirJokić

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, i dalje nije odgovorio crnogorskoj javnosti da li je kao državljanin druge zemje učestvovao na prethodnim parlamentarnim i lokalnim izborima, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.

Živković: I kotorsko Tužilaštvo se ne bavi državljanstvom Jokića

„Dok se demagogija crvenih kravata prosipa Crnom Gorom i dalje ostaje upitno zbog čega odlazeći predsjednik opštine Kotor nije odgovorio crnogorskoj javnosti da li je kao državljanin druge države učestvovao u izbornoj trci na prethodnim parlamentarnim i lokalnim izborima u Kotoru. Konkretnog odgovora nema, jer smo navikli isključivo na širenje političke netrpeljivosti i satanizovanje DPS. I neka, nije ni to problem, jer od populista ne očekujemo ništa konstruktivnije od širenja mržnje“, saopštio je Živković.

Pošto se, kako je dodao, kod Jokića radi o direktnom kršenju zakona, „a Demokratama su puna usta “časti i poštenja”, čudi da evo i nakon dva mjeseca, on i ne pokušava da pruži jednostavan odgovor na pitanje da li je ili nije bio srpski državljanin u vrijeme parlamentarnih i lokalnih izbora“.

Takođe, kaže Živković, na to pitanje još nema odgovora ni iz kotorskog Tužilaštva koje se bavi ovim predmetom.

„Možda je ovo pitanje za odlazećeg predsjednika Opštine Kotor nebitno, ali će ipak biti da crnogorska javnost ima pravo da zna. Nevješto se pokušava skrenuti pažnja sa ove teme tako što će se prozvati kadar DPS jer, gospodo šetači ogovarači, vrijeme je majstorsko rešeto, mi ne treba ništa da uradimo, sami ćete sebe demistifikovati. Uostalom, naši članovi, čije su podatke i imena Demagozi zloupotrijebili u pokušaju pranja sopstvene odgovornosti, stekli su državljanstva susjednih država prije 2006. godine, kada je to bilo zakonom dozvoljeno“, naveo je Živković.

Ukoliko, kako je dodao, nadležne institucije utvrde da je bilo ko iz DPS prekršio zakon, odgovaraće.

„To se zove vladavina prava, na kojoj Demagozi toliko insistiraju samo kada se ne odnosi na njih. Uzalud družina Alekse Žunjića traži sumnjiva lica u DPS-u“.

Prema riječima Živkovića, i drugi nosilac crvene kravate, poslanik Mijomir Pejović, sa prebivalištem u Vrnjačkoj Banji, takođe se nešto ućutao u posljednje vrijeme.

„Iako je, nakon što su mediji objavili informaciju da ima srpsko državljanstvo od 2009. godine, “zaprijetio” kako će to “odmah demantovati dokazima”, ali evo već mjesec nema ni dematija ni dokaza. Vjerovatno Jokić i Pejović nemaju vremena, ni argumenata, da objasne kako su nezakonito učestvovali u izborima i nezakonito obavljaju javne funkcije, jer su se o jadu zabavili sa gašenjem požara u koalicijama na lokalnom nivou i grčevitoj borbi da sačuvaju nelegalno stečenu vlast, ali mi ćemo nastaviti da aktuelizujemo ovu temu, sve dok vas do kraja ne raskrinkamo. Višak riječi u vašem demagoškom vokabularu neće moći da sakrije kako ste ilegalno sticali državljanstvo Republike Srbije, a onda ga se ekspresno odricali kad ste uhvaćeni na djelu“, poručuje poslanik DPS-a.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!