Ključno podizanje kvaliteta procesa integracija

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas Kancelariju za evropske integracije.

Marković: Evrospka agenda mora biti neupitni prioritet svih segmenata vlastiFoto: Marković: Evrospka agenda mora biti neupitni prioritet svih segmenata vlasti

Kako je saopšteno, premijer je u razgovoru sa glavnim pregovaračem Crne Gore i Evropske unije Aleksandrom Drljevićem i njegovim zamjenicima Ivanom Glišević-Đurović i Miodragom Radovićem rekao da očekuje redovan i efikasan monitoring realizacije naših obaveza u cilju daljeg unapređenja procesa evropske integracije prije svega odgovornijim odnosim različitih segmenata vlasti.

„Naša ključna politika je podizanje kvaliteta procesa integracije u EU. Treba dovesti reforme do kraja. Pred vama je ozbiljan posao“ rekao je Marković.

Ukazavši na potrebu efikasne koordinacije Kancelarije glavnog pregovarača i svih segmenata javne uprave, predsjednik Vlade je rekao da realizacija naših obaveza iz evropske agende mora biti neupitni prioritet svih segmenata vlasti kako bi proces integracije Crne Gore u Evropsku uniju bio uspješno realizovan u predviđenom roku.

„Na sastanku je analiziran naš integracioni proces. Zaključeno je da Crna Gora uspješno odgovara na izazove ali je ocjenjeno da je potrebno napraviti snažne iskorake kaoko u pogledu vremenskog okvira tako i u vezi sa kvalitetom samog procesa, za šta nova pregovaračka struktura predstavlja dobru osnovu“, saopšteno je iz Vlade.

Sastanku je prisustvovala i ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!