Konjević Nurkoviću : Kako nema para za majke, a ima za poreske dužnike?

#Politika #MontenegroAirlinesMa #OsmanNurković #RaškoKonjević #SocijaldemokratskaPartijaSdp

rasko-konjevicc-1-2.jpg

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević poručio je ministru saobraćaja i pomorstva Osmanu Nurkoviću da stisne političku petlju i objavi tajnu informaciju o Montenegro Airlinesu koju je predložio Vladi, a to je da se MA doda još dva miliona pomoći, iako duguju 15 miliona.

“Ukazivati na nezakonito razbacivanje sa dva miliona eura novca građana Crne Gore za Nurkovića možda jeste nebuloza. Ali za građane sigurno nije. Posebno nije za korisnice zakona o majkama kojima su on i Bošnjačka stranka koliko juče garantovali da će im naknade biti doživotne”, ističe Konjević.

On se pita kako nema para za majke korisnice zakona, nema novca za dječije dodatke, ali ima za najveće poreske dužnike.

“Stisnite političku petlju pa i i zaključak povodom te informacije. Zašto je krijete po ladicama Vašeg kabineta? Uputite je javnosti pa neka se građani uvjere da li su dva miliona data firmi koja duguje 15 miliona eura poreza i 18 miliona eura Aerodromima Crne Gore. Objavite i mišljenje Komisije za kontrolu državne pomoći ako ga imate, a bili ste ga duzni obezbjediti shodno Zakonu o državnoj pomoći i Poslovniku o radu Vlade”, navodi Konjević.

On tvrdi da kriju informacije jer znaju da su prekršili Zakon o državnoj pomoći i da su novac građana dali najvećem poreskom dužniku iz tekuće rezerve Budžeta Crne Gore.

“I nije najvažnije kojoj banci su ta sredstva proslijeđena, spreman sam taj dio pogreške i prihvatiti, već Vaša namjera da krijete od građana gdje nezakonito trošite njihov novac. Nakon što ste obmanuli majke korisnice zakona, sada pričate neistine svim građanima Crne Gore. Na kraju ministre Nurkovicu, barem zbog moralne obaveze prema majkama korisnicama prava iz Zakona, iz Rožaja i drugih opština objavite ove tajne materijale, možda vam crvenilo u licu prođe brze ako ih budete gledali u oči zbog neistina koje ste im pričali”, zaključuje Konjević.

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!