Konstatovane ostavke Ljumovića i Mitrovića

#IvanMitrović #JankoLjumović

Skupština Crne Gore danas je konstatovala ostavke ministra kulture Janka Ljumovića i član Savjeta Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) Ivana Mitrovića.

Ljumović i Mitrović ranije podnijeli ostavke

Ljumović je podnio ostavku 4. oktobra iz, kako je naveo, moralnih razloga.

„Okolnost da sam potpisao dva javna saopštenja Fakulteta dramskih umjetnosti i grupe profesora Univerziteta Crne Gore, povodom odluke Upravnog odbora o razrješenju rektorke Univerziteta Crne Gore, dovodi do navedene odluke podnošenja ostavke“, naveo je Ljumović u obrazloženju ostavke.

On navodi da je javna saopštenja potpisao kao vanredni profesor Univerziteta Crne Gore svjestan činjenice da taj potpis ima dodatnu težinu.

Agencija za sprječavanje korupcije je pokrenula prekršajni postupak protiv Mitrovića, kao člana Savjeta RTCG, zbog konflikta interesa.

„Poštujući odluku Agencije, kao čin lične odgovornosti podnosim ostavku, jer ne bi bilo moralno da obavljam javnu funkciju člana Savjeta dok se protiv mene vodi postupak“, naveo je Mitrović u obrazloženju ostavke.

Mitrović je naglasio da u njegovom slučaju nije bilo nikakve političke pozadine u vođenju postupka Agencije za sprječavanje korupcije.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!