Krivična prijava protiv Đukanovića i Nikezić zbog prijetnji DPS-a novinarima „Barskog portala“

Tužilaštvo razmatra prijavu protiv Mila Đukanovića i Branke Nikezić zbog prijetnji DPS-a novinarima „Barskog portala“.

Foto: Barski Portal

Urednik „Barskog portala“ Milenko Miško Jovanović podnio je Osnovnom državnom tužiocu u Baru krivičnu prijavu protiv predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, kao i protiv predsjednice barskog Opštinskog odbora te stranke Branke Nikezić, zbog prijeteće poruke „Nećete dugo“ –  koju je vladajuća partija u formi zvaničnog akta uputila našem mediju.

Foto: Barski Portal

Jovanović je u prijavi naveo da je prijetnjom vladajuće stranke ugrožena bezbjednost i rad članova redakcije „Barskog portala, te da je Đukanović pred zakonom odgovorno lice stranke na vlasti.

On je ponovio „da je DPS stranka koja svoje prijetnje dokazano zna da ostvari, te da je poruka koja je kroz saopštenje dostavljena „Barskom portalu“- „Nećete dugo“ usmjerena na ugrožavanje fizičkog integriteta urednika portala i njegovih saradnika, ali i kao prijetnja gašenjem tog medija po svaku cijenu“.

Jovanović je podsjetio da je i Udruženje novinara Crne Gore kao krovna novinarska asocijacija u državi u vezi sa istim slučajem javno ztaražilo da ODT u Baru ispita prijetnju DPS-a.

Od tužilaštva je zatražio da izvrši pravnu kvalifikaciju učinjenog krivičnog djela, i nakon toga protiv Đukanovića i Nikezićeve podigne optužni predlog u skladu sa zakonom.

Služba za informisanje DPS-a Bara spornu prijeteću poruku uputila je prije tri dana reagujući  na tekst uredništva portala kojim je kritikovana predsjednica barske filijale Đukanovićeve stranke Branka Nikezić.

Foto: Barski Portal

Izvor: Barski Portal

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!