Krivokapić s Dodikom pod ruku

#Dps

Upravo se Socijaldemokratska partija (SDP) Ranka Krivokapića uhvatila u kolo sa strankama velikodržavnog, odnosno velikosrpskog predznaka, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Reagujući na

„Upravo je Krivokapićeva partija ta koja se uhvatila u kolo sa partijama velikodržavnog ili, preciznije, velikosrpskog predznaka, i to baš sa onima čiji čelnici svaki čas odlaze na noge i podnose raport Miloradu Dodiku, Ivici Dačiću i Tomislavu Nikoliću. Za to nije potrebno Krivokapićevo lamentiranje nad prošlim vremenima, već samo prelistavanje crnogorskih medija, u kojima je mogao vidjeti fotografije i pročitati saopštenja Andrije Mandića, Slavena Radunovića, Milana Kneževića, Jovana Vučurovića i ostalih iz SDP-ovog partnerskog DF-a, iz kojih se vidi apsolutno oduševljenje što su imali priliku da sa svojim istomišljenicima poput Dodika, makar na riječima, Crnu Goru pretvore u ‘srpsku državu'“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Krivokapićeva briga za sudbinu regiona je, kako ocjenjuju, „samo licemjerno zamazivanje očiju prevarenim glasačima SDP-a, dok se ta partija preko svojih DF partnera drži ruku pod ruku sa Dodikom“.

„Zato je sad za SDP veoma važno da pljuvanjem po DPS-u zamaskira svoju ulogu u anticrnogorskom kolu koje predvodi DF, politička struktura koja nikada nije skrivala svoj velikosrpski, nacionalistički i četnički predznak. A kakva će uloga SDP-a u tom kolu biti na regionalnom nivou, tek ćemo imati priliku da gledamo“, saopštio je DPS.

Najsvježiji primjer ciljeva saveza SDP-a sa DF-om i ostalim partijama iz anticrnogorskog kola je, podsjećaju iz DPS-a, prvi potez novoformirane vlasti u Budvi.

„Umjesto da se bave konkretnim potrebama građana, novi lokalni funkcioneri se bave mijenjanjem natpisa na opštinskim kancelarijama iz latinice u ćirilicu. Na kraju, i SDP-u i DF-u i njihovim partnerima u zlom naumu u Crnoj Gori i regionu politika se svodi na isto – međusobno junačenje i tapšanje po ramenu, sa nultim efektom na okolinu. Što se Crne Gore tiče, sve im je uzalud“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!