Lekić: Poziv OEBS-u priznanje da je država u krizi

#Politika

Lekic-5-1080x675.jpg

Najnoviji javni poziv OEBS-u izražava priznanje vlasti da se zemlja nalazi u krizi, smatra predsjednik Demosa Miodrag Lekić. Kako je kazao u razgovoru za “Dan”, makar izražavao i određenu konfuziju, možda i iznuđenu taktiku zbog složenih prilika u vrhu vlasti, taj gest ne bih potcjenjivao”.

“Ne vjerujem da se OEBS može uključivati u rješenje krize bez poziva drugoj političkoj polovini zemlje. Drugim riječima, ako se vlast ili njeni segmenti ustručavaju ili ne smiju da direktno pozovu opoziciju da se zajedno nađe rješenje za duboku krizu, pa dakle pozivaju opoziciju preko OEBS-a i to je opcija, istina nešto zamršenija”, naveo je Lekić.

Dodao je da, naravno, i opozicija ima svoju odgovornost u nastaloj krizi.

“Mora se biti, zbog interesa zemlje, u isto vrijeme principijelan i fleksibilan. S jedne strane, ne napuštati politiku bojkota i tri poznata zahtjeva za prevazilaženje krize, i s druge biti spreman za dijalog kojim bi se našao kompromis, a time i operacionalizovali demokratski zahtjevi opozicije”, poručio je lider Demosa.

Kako je ocijenio, “iza sitnih požtikantskih izjava i igara koje predstavljaju lažnu političku dinamiku se krije cimentiranje sve riskantnije krize”.

Kriza se, kaže Lekić, “ne može riješiti pingpong izjavama niskog, inadžijskog formata, u čemu prednjače predstavnici vlasti čija je odgovornost za cimentiranje krize objektivno najveća”.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!