„Luku Kotor pretvaraju u partijski plijen“

Predsjednik kotorskog odbora SDP-a Branko Nedović uputio je otvoreno pismo predsjednicima Opštine i Skupštine tog grada Vladimiru Jokiću i Dragici Perović, u kojem navodi da ta partija neće dati legitimitet pretvaranju Skupštine Opštine u „poligon za štetno nadigravanje, mimo zakonskih i političkih principa“.

.Foto: .

Nedović navodi da SDP do daljeg neće prisustvovati sjednicama Skupštine Opštine Kotor.

„SDP se dokazao braneći javna dobra Kotora, počev od Luke Kotor, kada smo vratili “Vrata od grada” građanima Kotora, ali i ostalih kulturnih dobara i nekretina u gradu koje smo zaštitili i time sačuvali resurse za razvoj grada“, ističe Nedović.

Navodi i da su prije više od šest mjeseci ukazali na neprihvatljivost da se najuspješniji gradski privredni subjekt Luka Kotor pretvara u, kako navode partijski plijen.
    
„Dovode se „kadrovi“ od Bara do Kolašina, koji treba da vode vrlo stručne i specifične lučke poslove. To nijedna vlast sebi do sada nije dozvolila , a građani i SDP na to ne smiju i neće pristati“, poručio je Nedović.
    
Nevodić navodi da gradska vlast ubrzano postaje talac grupe, koja od Kotora pokušava napraviti sredstvo u unutar partijskoj borbi u SNP-u.

On kaže da se problemi u Kotoru gomilaju i prijete da se nemoć pretvori u nezakonitosti, koje gradu već nanose štetne posljedice.
    
“Začuđeni smo da, dogovor sa kolegijuma o dnevnom redu Skupštine opštine nije ispoštovan. Ovo smatramo primjerenim upozorenjem, ne navodeći i obilje drugih razloga, zašto pojedine tačke nijesu ni zakonski prihvatljive niti pripremljene za valjano odlučivanje “, naveo je Nedović.

Saopštava i da Odbornički klub SDP-a neće dati legitimitet takvom pretvaranju Skupštine opštine u poligon za štetno nadigravanje, mimo zakonskih i političkih principa.

“Očekujemo da se svi konstituenti vlasti okrenu ispunjenju obećanja datih građanima, a do tada nećemo prisustvovati sjednicama Skupštine opštine Kotor. Očekujemo od vas kao čelnih ljudi Opštine Kotor da tome date puni doprinos”, zaključio je Nedović.
    

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!