Marković doputovao u Prištinu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković doputovao je danas popodne u Prištinu, u dvodnevnu zvaničnu posjetu Kosovu na poziv kosovoskog premijera Ramuša Haradinaja.

.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, delegaciji Crne Gore pred sjedištem Vlade Kosova priređen svečani doček uz najviše državne počasti.

Premijeri Marković i Haradinaj obratiće se javnosti nakon zvaničnih razgovora, u 17:45.

Marković će se, drugog dana posjete, sastati sa predsjednicima Kosova Hašimom Tačijem i Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem.

Prva posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Kosovu, kako je ocijenjeno, biće prilika za dalje produbljivanje saradnje u bilateralnim odnosima dviju prijateljskih zemalja, putem definisanja konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata čija bi se realizacija mogla očekivati u predstojećem periodu.

„Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković će sa kosovskim zvaničnicima razgovarati o unapređenju saradnje u oblastima od najvišeg državnog interesa i to: ekonomije, infrastrukture, turizma, bezbjednosti granica i prekogranične saradnje. Susreti na najvišem nivou će biti prilika za neposrednu razmjenu mišljenja o aktuelnim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim temama u cilju sveukupnog unapređenja odnosa u najboljem interesu dviju država i evroatlanske budućnosti regiona Zapadnog Balkana“, navode u saopštenju.

U delegaciji Crne Gore je i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!