MARTINOVIĆ: Izvršiti hitnu depolitizaciju bezbjednosnih službi

By Balsa Knezevic

milicapoz0509


K
oordinator za NATO Pozitivne Crne Gore Marija Martinović da je potrebno izvršiti hitnu depolitizaciju i profesionalizaciju bezbjednosnih službi da bi Crna Gora ušla u NATO.

– Nakon Samita u Velsu predsjednik Vlade nije precizirao da li je baš sektor bezbjednosti taj kojem treba posvetiti najveću pažnju i reformisati ga u potpunosti. Naglašavam da jeste. Jer nedavno dobijene poruke iz Vesla, a i ranije EU zvaničnika, upravo su imput za reformu službi bezbjednosti. A to znači da je potrebno izvršiti hitnu depolitizaciju i profesionalizaciju bezbjednosnih službi, jer to jeste ključni preduslov za ulazak u NATO – navodi se u saopštenju Pozitivne koje potpisuje Martinović.

Ona ističe da Crnu Goro čeka još dosta ozbiljnog posla kako bi pristupila NATO alijansi, jer reforme koje su nam potrebne ne ostvaruju se preko noći.

– Stoga, smatramo da Vlada mora implementirati upustva iz Velsa na najtransparentniji način, u cilju pokretanja reformi.Sve drugo, poput sinoćnje izjave premijera da nas još malo posla čeka prije pristupanja, kao i one iz maja, prije konferencije za štampu generalnog Sekretara Rasmunsena, da smo u potpunosti spremni da pristupimo NATO i da su sve potrebne reforme sprovedene, su neozbiljne i neodgovorne. Koristim priliku i da pomenem crnogorske vojnike u Avganistanu, koji su takođe nosioci integracijskog procesa i svojim radom doprinose da Crna Gora postane punopravna članica NATO – navopdi Martinović.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!