Medojević posmatra izbore u Njemačkoj

#NebojšaMedojević

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević biće član međunarodne posmatračke misije IDU na izborima u Njemačkoj od 17. od 21 septembra, a tom prilikom upoznaće međunarodne strukture s progonom DF-a i masovnim kršenjem ljudskih prava i osnovnih sloboda u Crnoj Gori i razlozima duboke političke i državne krize, saopšteno je iz te partije.

(rtcg.me)

„U okviru programa te misije Medojević će se susresti sa vodećim ljudima u kampanji CDU/CSU, obići punktove terenske kampanje, razgovarati sa aktivistima i volonterima, upoznati se sa kampanjom na društvenim mrežama. Posmatračka misija IDU će razgovarati sa predstavnicima nadležnih državnih institucija koje prate regularnost izbora, sa posebnim osvrtom na kontrolu zloupotreba državnih resursa i nezakonitim uticajem na birače“, kazali su iz PzP-a.

Kako su istakli, poziv lideru Pokreta za promjene dokaz je međunarodnog rejtinga i uvažavanja doprinosa PzP-a razvoju demokratije.

„Ovim pozivom, IDU je ukazala poštovanje i solidarnost sa naporima PzP-a i Medojevića, da se i u Crnoj Gori organizuju fer i slobodni izbori“, smatraju u Pokretu.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!