Medojevićeve tvrdnje nesuvisle

#ZoranPažin

Povodom nesuvislih, a samim tim i netačnih danas izrečenih tvrdnji gospodina Medojevića da sam „prozvao premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića za učešće u kreiranju državnog udara“, demantujem ove nesuvisle tvrdnje, u mjeri u kojoj je uopšte moguće i potrebno nesuvisle tvrdnje komentarisati, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin. Podsjetio je da je javno zahvalio premijeru Republike Srbije na ličnom doprinosu na institucionalnom rasvjetljavanju relevantnih činjenica i saradnji između dvije države u prvoj fazi istrage ovog slučaja.

Podsjeća da je javno zahvalio premijeru Srbije na ličnom doprinosu rasvjetljavanju slučaja (Foto: rtcg.me)

„Svaka država članica Interpola dužna je da, postupajući po potjernici koja je registrovana u centralnog bazi Interpola, liši slobode ova lica i preko kancelarije Interpola u Crnoj Gori obavijesti Crnu Goru o činjenici lišenja sloboda potraživanih lica. Nakon toga slijedi zahtjev Ministarstva pravde Crne Gore za izručenjem ovih lica. O ispunjenosti uslova za izručenje odlučuje nadležni sud u Republici Srbiji, a nakon toga, odluku o tome da li će biti i izručeni Crnoj Gori, donosi ministar pravde Republike Srbije. Da bi se ušlo u postupak ekstradicije potrebno je da nas nadležni organi iz Srbije obavijeste o lišenju slobode potraživanih lica, što se još nije desilo, a zašto je to tako odgovor treba potražiti u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije – Direkcija policije“, podsjetio je Pažin.

On je, takođe, demantovao, kako je rekao, i nesuvislu i netačnu tvrdnju da je izjavio da relevantne dokaze o predmetnom slučaju ima premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, a da dokaze za odgovornost jednog od potraživanih lica nemaju nadležni organi u Crnoj Gori.

„Naprotiv, istina je da, pored nadležnih organa u Crnoj Gori, pojedine dokaze posjeduju i nadležni organi Republike Srbije“, zaključio je Pažin.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!