Miliću bila čast što je vodio SNP: Ko će biti novi lider-Jonica, Joković ili Dašić?

#Politika #GoranDašić #SnežanaJonica #VladimirJoković

ssss.png

U Podgorici je, uz intoniranje crnogorske himne, počeo osmi kongres Socijalističke narodne partije SNP, na kojem će biti izabran novi predsjednik stranke. Kandidati za lidera su Snežana Jonica, Vladimir Joković i Goran Dašić.

“SNP promoviše viziju ljepše budućnosti Crne Gore. Bez SNP-a nema Crne Gore koja je stabilna, solidarna i prosperitetna”, poručio je doskorašnji predsjednik SNP-a Srđan Milić, koji je na čelu partije bio skoro 11 godina, a koji je podnio ostavku 25. maja.

Današnji izbor lidera ove opozicione partje staviće tačku na dugogodišnju krizu u SNP-u koja traje sa različitim intenzitetom skoro četiri godine.

FOTO: AntenaM

Milić nije uspio da za period nakon sedmog kongresa riješi probleme i sukobe sa glavnim akterima Aleksandrom Damjanovićem, sada već bivšim visokim funkcionerom i Dragoslavom Dadom Šćekićem, predsjednikom opštine Berane.

FOTO: AntenaM

U radu najvišeg partijskog skupa učestvuje 465 delegata. Od toga, 310 su predstavnici izabrani u opštinskim organizacijama, a 155 su članovi aktuelnog sastava Glavnog odbora.

Na kongresu će biti izabran novi Glavni odbor koji će imati 100 članova.

Na partijskom skupu biće izglasani predsjednici i članovi Stautarne komisije i Nadzornog odbora i usvojena kongresna dokumenta.

S.Đukanović

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!