Močnik: Bojkot parlamenta neproduktivan

#GenciNimanbegu #CrnaGoraSlovenija #MitjaMočnik

Bojkot parlamenta je neproduktivan, nepotreban, a argumentacija za njega je neupotrebljiva, kazao je ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Mitja Močnik. On smatra i da je medijacija od strane EU nepotrebna. Močnik je, u razgovoru sa potpredsjednikom Skupštine Gencijem Nimanbeguom, kazao da, sa obje strane, treba pokazati dobru volju kako bi se sadašnje stanje prevazišlo.

.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz parlamenta, razmijenili mišljenja o situaciji u Crnoj Gori nakon opozicionog bojkota rada Skupštine. Nimanbegu je kazao da sami glasači opozicionih stranaka očekuju da se njihov glas čuje u Skupštini.

„Treba iznaći, prije svega, dobru volju sa obje strane, kako bi se prevazišlo sadašnje stanje. Bojkot parlamenta je neproduktivan, nepotreban, a argumentacija za njega je neupotrebljiva. I medijaciju od strane EU vidim kao nepotrebnu“, istakao je Močnik.

Što se tiče euroatlantskih integracija, sagovornici su se složili da je to pravi put koji vodi dobrobiti svih građana Crne Gore. Izrazili su očekivanje da će zemlje koje još nijesu ratifikovale Prtotokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, to uskoro uraditi.

Kako se navodi u saopštenju, slovenačkog ambasadora je interesovao napredak u procesu realizacije zahtjeva Albanaca, koji su definisani koalicionim sporazumom, a posebno za Izborni zakon, Opštinu Tuzi, Solanu, Valdanos…

Nimanbegu je, kako se navodi, Močnika opširno upoznao sa razvojem procesa.

Takođe, govorili su i o mogućnostima bolje saradnje između slovenačkih i crnogorskih opština na ekonomskom planu i u turizmu.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!